249,00 TL
169,32 TL
%32 indirim
Kazancınız
:
79,68 TL
Büyük Ekonomistler Hakkında Bilgiler
Türü: Borsa ve Finans Kitapları
Sayfa Sayısı: 464
ISBN: 9786057879608
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 65 adet satılmıştır.
Linda Yueh
Linda Yueh
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Büyük Ekonomistler Kısa Özet

    Times 2018 yılı en iyiler listesindeki kitaplardan biri Zamanımızın en önemli konuları hakkında tarihin en büyük ekonomistleri bizlere hangi fikirleri sunabilir?

    *Bütün zamanların en iyi ekonomistlerini öğrenmek adına başlangıç için en iyi yer*, Profesör Tyler Cowen *İlgisiz Sınıf ve Büyük Durgunluk* un yazarı

    Adam Smith’in zamanlarından beri ekonomistler bir dizi benzer problemlerle uğraşmışlar; ancak fikirlerini günümüzün konularına uygulamaya çalışmadan bile önce söz konusu fikirleri hazmetmek oldukça güç olmuştur. Linda Yueh başarılı bir ekonomist olarak bilgileri birbiriyle bağdaştırma ve bu alanda öncü bir yazar ve yayıncı olarak ulaşılabilirliğiyle tanınmaktadır. Yueh Büyük Ekonomistler de onların nasıl yaşadığı, fikirlerini etkileyen dönemleri, çalışmalarıyla yaşamlarımızı nasıl etkilemiş olduklarını ve günümüzde karşılaştığımız uygulamaya dönük sorunlara nasıl yardımcı olabileceklerine ilişkin tarihin büyük ekonomistlerinin temel düşüncelerini açıklamaktadır.

    Güncel ekonomik problemler ve özellikle ekonomik büyüme ışığında Yueh, Adam Smith ve David Ricardo’dan Joan Robinson ve Milton Friedman ile Douglass North ve Robert Solow’a kadar ekonomistlerin düşüncelerinin ne olduğu üzerine inceleme yapmaktadır.

    Yazarın yapmış olduğu sorgulamalara ilişkin birtakım örnekler şunlardır: Karl Marx’ın fikirlerin Çin ekonomisinin muhtemel geleceği hakkında bize ne söyler? Tam istihdamı sağlamak için kamu harcaması yapılmasını öngören John Maynard Keynes’in çalışması bize devletin durumu hakkında ne düşündürür? Ve başı dertte olan küreselleşmeyle Brexit ve Trumpizmin çözümlenmesi hakkında ne öğrenebiliriz?

    Bu yeni uzman ses, erişilebilir bir biçimde günümüzün en büyük sorunlarına kapsayıcı bir rehberlik sunmaktadır.

    Büyük Ekonomistler şu düşünürleri kapsamaktadır:
    - Adam Smith
    - David Ricardo
    - Karl Marx
    - Alfred Marshall
    - Irving Fisher
    - John Maynard Keynes
    - Joseph Schumpeter
    - Friedrich Hayek
    - Joan Robinson
    - Milton Friedman
    - Douglass North
    - Robert Solow

    *Diğerleri gibi iktisat öğrencileri de bu kitaptan çok şey öğrenebilir* -Profesör Paul Collier, Dipteki Milyar ın yazarı

    *Bu kitap geçmişin en büyük ekonomik etkilerinden bazıları hakkında kolayca okunabilir bir şekilde öğrenmenin sadece harika bir yolu değil, ayrıca zamanımızın bazı büyük zorlukları hakkında a priori varsayımlarınızı test etmenin iyi bir yoludur* -Lord Jim O’Neill, Goldman Sachs Asset Management Eski Başkanı, Eski Birleşik Krallık Hazine Bakanı ve Büyüme Haritası nın yazarı.

    *İktisadi tarihin büyük düşünürlerinin fikirleri ve dönemleri hakkında son derece çekici bir araştırma* -Profesör Kenneth Rogoff, Nakdin Laneti nin yazarı ve Bu Kez Farklı nın yardımcı yazarı.

    *Bu kitabı okumakla sadece dünyanın en büyük ekonomistlerini öğrenmekle kalmaz, ayrıca önemli düşünce inovasyonlarının nasıl gerçekleşebileceğini ve gerçekleşmiş olduğunu görürsünüz* -Mohamed el-Erian, Allianz Baş Ekonomik Danışmanı, PIMCO Eski CEO’su.

  • 2. Hamur

Büyük Ekonomistler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.