YDT'ye Nasıl Çalışılır?
17 Ocak 2022

YDT'ye Nasıl Çalışılır?

YDT, açılımı “Yabancı Dil Testi” olan ve 12.sınıf öğrencilerinin ya da lise mezunu olan kişilerin dil puanı ile öğrenci alımı yapan 4 yıllık bölümlere gidebilmek için 2018 yılından beri girdiği sınavdır. YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 3. oturumudur. YDT'de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 farklı dilden sınav yapılmaktadır. Adaylar sınava bu beş dilden herhangi birini seçerek girmektedir.

YDT toplam 80 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır. Üniversite hayali kuran öğrenciler için oldukça önemli olan YDT’de adaylar paragraf, kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri, diyalog tamamlama ve boşluk doldurma gibi çeşitli soru türlerinden oluşan bir test çözmektedir. ÖSYM’nin açıklamış olduğu 2023 sınav takvimine göre 18.06.2023 Pazar günü gerçekleşecek olan YDT'nin sonucu 20.07.2023 Perşembe günü açıklanacaktır.

YDT’ye nasıl çalışılacağı sınava girecek olan adayın yetenek, beceri ve bilgi birikimine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fakat tüm farklılıklara rağmen her adayın sınava çalışmaya başlamadan önce ve sınava çalışırken yapması gereken şeyler vardır. Bunlardan ilki sınav sistemi hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olmaktır. Sınav sistemi hakkında yeterli bilgiyi edinen adaylar kendine uygun ders çalışma programını oluşturmalı, en çok verim aldığı ders çalışma yöntemine uygun bir biçimde bu planı uygulamaya başlamalıdır. Sınav öncesinde bol bol test ve deneme çözmek de tüm adaylar için olumlu sonuçlar doğuracak uygulamalardandır.

YDT'ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

YKS'de DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyen adaylar YDT oturumuna katılmak zorundadır. Oturuma katılacak olan adayların YDT’ye çalışırken dikkat etmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • YDT’ye çalışırken dikkat edilmesi gereken ilk şey sınav mantığını doğru anlamaktır. Sınavın mantığını kavradıktan sonra adayların sınavın mantığına ve kendine en uygun çalışma planını hazırlaması gerekmektedir.
  • Sınava hazırlanan adayların düzenli bir şekilde ders çalışmaları önemlidir. Düzenli ders çalışan adayların sınavda daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir.
  • Yabancı Dil Testi'ne girecek olan adayların kendilerine en uygun ders çalışma yöntemini belirlemesi iyi bir sonuç için önemlidir. Okuyarak, anlatarak veya dinleyerek ders çalışmak gibi birçok ders çalışma yöntemi vardır.
  • YDT’ye girecek adayların gramer konularına dikkat etmesi gerekmektedir. Sınavdan iyi bir sonuç elde edebilmek için gramer konularını iyi derecede bilmek lazımdır.
  • Sınavda karşılaşılacak soru tiplerini öğrenmek önemlidir. Sınavda karşılaşılan soru tiplerini bilmek adaylara sınav anında zaman kazandıracağı gibi daha kolay ve doğru cevap vermelerini de sağlamaktadır.
  • YDT’ye çalışırken çok sayıda deneme çözmeye dikkat edilmelidir. Düzenli ve çok sayıda deneme çözmek hem konuların akılda daha iyi kalmasını sağlamaktadır hem de sınav anına hazırlık oluşturmaktadır.
  • Kelime ve okuma çalışmaya dikkat edilmelidir. Düzenli bir şekilde kelime ve okuma çalışmak adayların sınav başarısını artırmaktadır. Kelime bilgisi eksik olan adaylar gramer konusunda çok iyi olsa bile soru kaçırabilmektedir. Kelime bilgisini artırmak için yabancı dilde kitap okumak, yabancı dizi veya film izlemek ve yabancı müzik dinlemek faydalıdır.
  • Yabancı Dil Testi’ne çalışma sürecinde deneme ve test çözerken süre tutmaya dikkat edilmelidir. Süre tutarak soru çözmek soru çözme hızını görmeyi sağlamaktadır. Ve sınav anında süre sorunu yaşama riskini düşürmektedir.
  • Adaylar sınava hazırlanırken birden fazla kaynaktan çalışmalıdır. Farklı kaynaklar görmek farklı soru tiplerini öğrenmeyi sağlamaktadır. Alınacak hazırlık kitapları alanında uzman kişilerin tavsiyeleri doğrultusunda seçilmelidir. Kaliteli sorular çözmek Yabancı Dil Testi’nden başarılı sonuç elde etmeyi sağlamaktadır.
  • YDT hazırlık sürecinde ailelerin sınava girecek adaylara destek olması gerekmektedir. Ailesi tarafından desteklenen adaylar, daha rahat bir çalışma süreci geçirmektedir. Sınavdan iyi bir sonuç alma ihtimalleri artmaktadır.
  • Ders çalışma döneminde adayların uzun süre hareketsiz kaldığı gözlemlenmiştir. Uzun süre hareketsiz kalmak hem sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilmekte, hem de stresi artırabilmektedir. YDT’ye çalışan tüm adayların uzun saatler hareketsiz kalmamaya dikkat etmesi gerekmektedir. Fiziksel aktiviteler yapmalıdır. Ayrıca kitap okumak veya film izlemek gibi eğlenceli ve pozitif hissettiren faaliyetlerde bulunmak da zihinsel olarak daha iyi hissetme ve stres seviyesini düşürmeye yardımcı olmaktadır.

YDT İngilizce Nasıl Çalışılır?

YDT İngilizce, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT İngilizceye çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:

  • Cloze Test
  • Kelime Bilgisi
  • Gramer Bilgisi
  • Durum Soruları
  • Okuma Parçaları
  • Cümle Tamamlama
  • Paragraf Tamamlama
  • Karşılıklı Konuşmalar
  • Yakın Anlamlı Cümleler
  • Bütünlüğü Bozan Cümle
  • İngilizce - Türkçe Çeviri
  • Türkçe – İngilizce Çeviri
  • Bütünlüğünü Bozan Cümle

YDT çalışmaya başlamadan önce yapılması gereken şeylerden biri hedef belirlemektir. Hedefi olan adaylar ders çalışmaya daha kolay motive olmaktadır. Belirli bir hedefin hayalini kurdukları için de daha istekli ders çalışmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra düzenli bir çalışma planı oluşturmalıdır. Bu ders çalışma programı her adayın kendi bilgi birikimine uygun ve uygulanabilir olmalıdır. Bu programa disiplinli bir şekilde uyulmalıdır.

Yabancı Dil Testi'ne hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol İngilizce kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim almaktadır.

Kelime öğrenme konusunda defter tutmakta da fayda vardır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital bir ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmede faydalıdır. Bu yöntem sayesinde kelime öğrenmek kolaylaşmaktadır.

YDT İngilizce çalışırken adayların teknolojiden yararlanmasında fayda vardır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek çeşitli konulara çalışılabilmekte, çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.

YDT İngilizce çalışırken, İngilizceyi günlük yaşamın içine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini İngilizce yapmak, İngilizce haberler izlemek veya okumak, İngilizce içerik tüketmek faydalı olmaktadır.

Yabancı Dil Testi’ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır.

YDT İngilizceye çalışırken kullanılabilecek 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

YDT Almanca Nasıl Çalışılır?

YDT Almanca, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Almanca çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:

  • Almanca Çeviri
  • Boşluk Doldurma
  • Almanca Paragraf
  • Almanca Dilbilgisi
  • Cümle Tamamlama
  • Diyalog Tamamlama
  • Paragraf Tamamlama
  • Yakın Anlamlı Cümle
  • Almanca Kelime Bilgisi
  • Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle

YDT Almanca çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Belli bir hedefi olan adaylar ders çalışma konusunda daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra bilinçli ve sistemli bir çalışma planı oluşturmalıdır. Adaylar kendi bilgi birikimine uygun, gerçekçi ders çalışma programları oluşturmalı ve bu programları disiplinli bir şekilde uygulamalıdır.

YDT Almancaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, Yabancı Dil Testi'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Almanca kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim elde etmektedir.

Kelime öğrenme konusunda defter tutmakta faydalıdır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmede faydalıdır. Bu yöntem sayesinde kelime öğrenme süreci gözlemlenebilmekte ve kelime öğrenmek kolaylaşmaktadır.

YDT Almanca çalışırken adaylar internetten yaralanmalıdır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek çeşitli konulara çalışılabilmekte, çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.

Yabancı Dil Testi Almanca çalışırken, Almancayı günlük yaşamın içerisine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Almanca yapmak, Almanca haberler izlemek veya okumak, Almanca içerik tüketmek faydalı olacaktır.

YDT'ye çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı artırılmalı ve bol miktarda kaliteli deneme çözülmelidir.

YDT Almancaya çalışırken kullanılabilecek 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

YDT Arapça Nasıl Çalışılır?

YDT Arapça, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Arapça çalışırken dikkat edilmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:

  • Arapça Çeviri
  • Arapça Paragraf
  • Arapça Dilbilgisi
  • Boşluk Doldurma
  • Arapça Tamamlama
  • Diyalog Tamamlama
  • Paragraf Tamamlama
  • Yakın Anlamlı Cümle
  • Arapça Kelime Bilgisi
  • Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle

YDT Arapça çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Hedefi olan adaylar ders çalışma konusunda daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra düzenli ve uygulanabilir bir ders çalışma planı oluşturmalıdır. Ve bu planı disiplinli bir şekilde uygulamalıdır.

Yabancı Dil Testi Arapçaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Arapça kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim elde etmektedir.

Kelime öğrenme konusunda defter tutmak da faydalıdır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmede faydalıdır.

YDT Arapça çalışırken adayların teknolojiden yararlanmasında fayda vardır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek birçok konuya çalışılabilmektedir. Çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.

YDT Arapça çalışırken, Arapçayı günlük yaşamın içine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Arapça yapmak, Arapça haberler izlemek veya okumak, Arapça içerik tüketmek faydalı olacaktır.

Yabancı Dil Testi'ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı da artırılmalıdır.

YDT Arapçaya çalışırken kullanılabilecek 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

YDT Rusça Nasıl Çalışılır?

YDT Rusça, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Rusça çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:

  • Rusça Çeviri
  • Rusça Paragraf
  • Rusça Dilbilgisi
  • Boşluk Doldurma
  • Cümle Tamamlama
  • Diyalog Tamamlama
  • Rusça Kelime Bilgisi
  • Paragraf Tamamlama
  • Yakın Anlamlı Cümle
  • Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle

YDT Rusça çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Belli bir hedefi olan adaylar ders çalışma konusunda daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra uygulanabilir ve sistemli bir çalışma planı oluşturmalıdır. Bu planı disiplinli bir şekilde uygulamalıdır.

Yabancı Dil Testi Rusçaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Rusça kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim elde etmektedir.

Kelime öğrenme konusunda defter tutmak faydalıdır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır.

YDT Rusça çalışırken adaylar teknolojiden faydalanmalıdır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek birçok konu çalışılabilmekte, çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.

YDT Rusça çalışırken, Rusçayı günlük yaşamın içerisine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Rusça yapmak, Rusça haberler izlemek veya okumak, Rusça içerik tüketmek faydalıdır.

Yabancı Dil Testi'ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Bol miktarda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmakta hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı artırılmalı ve bol miktarda kaliteli deneme çözülmelidir.

YDT Rusçaya çalışırken kullanılabilecek 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

YDT Fransızca Nasıl Çalışılır?

YDT Fransızca, üniversitede dil okumak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır. YDT’ye çalışmaya erken başlamak, sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT Fransızca çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıda listelenmiştir:

  • Fransızca Çeviri
  • Boşluk Doldurma
  • Fransızca Paragraf
  • Fransızca Dilbilgisi
  • Cümle Tamamlama
  • Diyalog Tamamlama
  • Paragraf Tamamlama
  • Yakın Anlamlı Cümle
  • Fransızca Kelime Bilgisi
  • Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle

YDT Fransızca çalışmaya başlamadan önce bir hedef belirlemek faydalıdır. Hedefi olan adaylar ders çalışmaya daha kolay motive olmaktadır. Başarılı olmak isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra bir çalışma planı oluşturmalıdır. Bu plan adayların kendi bilgi birikimine uygun, uygulanabilir bir plan olmalıdır.

Yabancı Dil Testi Fransızcaya hazırlanırken kelime çalışmak çok önemlidir. Kelime bilgisi güçlü olan adaylar, YDT'den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya hazırlık döneminin başında başlanmalı ve son güne kadar devam edilmelidir. Kelime bilgilerini geliştirmek isteyen adaylar bol bol Fransızca kitap okumalıdır. Kitap okuyan adaylar kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde öğrendikleri için daha çok verim almaktadır.

Kelime öğrenme konusunda defter tutmak faydalıdır. İster klasik anlamda defter tutmak olsun, ister dijital ortamda not tutmak olsun tüm not etme ve defter oluşturma işlemleri kelime öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır.

YDT Fransızca çalışırken teknolojiden yararlanılmalıdır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izlenebilmektedir. Çeşitli uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları hakkında düzenli pratik yapılabilmektedir.

YDT Fransızca çalışırken, Fransızcayı günlük yaşamın içine dâhil etmek gerekmektedir. Bunun için telefonun dilini Fransızca yapmak, Fransızca haberler izlemek veya okumak, Fransızca içerik tüketmek faydalı olacaktır.

Yabancı Dil Testi'ne çalışırken kaliteli kaynaklardan çok sayıda soru çözülmelidir. Çok sayıda soru çözmek hem gramer bilgisini artırmaktadır hem de farklı soru tiplerini görmeyi sağlamaktadır. Sınava kısa süre kala çözülen deneme sayısı artırılmalı ve uzman kişilerin hazırladığı kaliteli denemeler çözülmelidir.

YDT Fransızca’ya çalışırken kullanılabilecek 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

YDT'ye Kaç Ay Çalışılmalıdır?

YDT’ye çalışma süresi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Sınava girecek olan kişinin bilgi birikimi, daha önceki eğitim hayatında ne kadar ders çalıştığı, yetenek ve becerileri bu süreyi etkilemektedir. Her aday kendini tanımalı ve kendine uygun ders çalışma süresini belirlemelidir. Ders çalışma planı hazırlamadan önce bu konuda uzman kişilerden destek almak da faydalıdır. Öğrenciler öğretmen veya başka bir uzman eşliğinde kendine uygun ders çalışma süresini belirlemeli ve bu süreye göre bir ders çalışma programı oluşturmalıdır.

YDT'ye Çalışılmaya Kaçıncı Sınıfta Başlanmalıdır?

Her sınavda olduğu gibi YDT'de de sınava çalışmaya erken başlamak fayda sağlamaktadır. Sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmayan adaylar, YDT'ye daha rahat hazırlanmaktadır. Sınava girecek adayların birçok konudan sorumlu olması, ders çalışmayı son seneye bırakmanın daha çok stres oluşturması ve 12. sınıfta normal okul dersleri ile birlikte sınava çalışmanın daha zor olması gibi nedenlerden ötürü sınava 12. sınıftan önce çalışmaya başlamak oldukça faydalıdır.

YDT'ye Hazırlanırken Günde Kaç Soru Çözülmelidir?

YDT’ye hazırlanırken her gün çözülmesi gereken kesin bir soru sayısı yoktur. Alt limit olarak önerilen soru sayısı sınavda adayların karşısına çıkacak soru sayısı kadardır. Yani günde en az 80 soru çözülmesi tavsiye edilmektedir. Günlük çözülecek soru sayısının artırılması adaylar açısından yararlıdır. Günde 200-250 aralığında soru çözülmesi faydalıdır. Çözülecek soru sayısı adayın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Mezuna kalmış olan veya soru çözmek için daha çok vakit ayırabilecek durumda olan adaylar çözdüğü soru sayısını artırmalıdır. Aktif eğitim hayatı olan veya bir yandan işte çalışıp bir yandan da sınava hazırlanan adaylar gibi soru çözmek için kısıtlı vakti bulunan adayların en azından günde 80 soru çözüyor olmaları sınav puanına olumlu etkide bulunacaktır.

YDT Öğrencisi Kitap Okumalı mıdır?

YDT öğrencileri kitap okumalıdır. YDT’de kelime bilgisi çok önemlidir ve kelime öğrenme konusunda kitap okumak oldukça faydalıdır. Kitap okuyan adaylar, kelimeleri bir anlam bütünlüğü içinde gördüğü için hem kelimenin anlamını daha kolay bulabilmekte hem de kelimeleri daha hızlı öğrenmektedir. Bunlara ek olarak kitap okumak bilinen bilgilerin pekiştirilmesine de yardımcı olmaktadır. Hem basılı hem de e-kitap formatında kitap okuyan adaylar kelimelerin farklı kullanım alanlarını da görmektedir. Her gün düzenli şekilde kitap okuyan ve okudukları metinlerdeki bilmedikleri kelimeleri not eden adaylar kelime bilgilerini artırabilmektedir. YDT öğrencilerinin okuyabileceği 3 adet kitap örneği aşağıda listelenmiştir:

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.