420,00 TL
344,40 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
75,60 TL
Biyocoğrafya Hakkında Bilgiler
Türü: Ekoloji Kitapları
Sayfa Sayısı: 508
ISBN: 9786054613878
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 21 adet satılmıştır.
Murat Türkeş
Murat Türkeş
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Biyocoğrafya Kısa Özet

    *Biyocografya, Bir Paleocografya ve Ekoloji Yaklasimi* baslikli bu kitabin asil amaci, *en genis anlamiyla Cografi Bilimler, Biyolojik Bilimler ve Doga Bilimleri lisans ve lisansüstü ögrencilerinin yani sira, konuyla ilgili bilim ve meslek dallarinda bilimsel çalismalar yapan genç akademisyen, uzman ve arastirmacilarin, yeryüzündeki organizmalarin (hayvanlar, bitkiler, mantarlar, yosunlar, algler, likenler, bakteriler, vb.) populasyon, topluluk ve komünitelerinin (yasam birligi) cografi dagilis desenlerinin ve dinamik özelliklerinin arkasindaki tarihsel, evrimsel ve ekolojik neden, etmen ve süreçlerin ya da düzeneklerin neler oldugunu ögrenmelerini ve bu bilgileri hem dogal ekosistemleri ve biyolojik çesitliligi anlamak hem de onlarin korunmasi amaciyla kullanabilmelerini* saglamaktir.

    Içerik
    Kitabin ilk 5 konusu, asagida genellestirerek su alt konu ya da basliklardan olusur:

    1. KONU (BIYOCOGRAFYANIN TANIMI, AMACI, GELISIMI VE KONULARI): Biyocografya ve Ekoloji ile ilgili temel kavram ve tanimlar, Biyocografya’nin amaci, bölümleri, tarihçesi ve gelisimi ile ilgili oldugu bilim dallari; Biyocografya ile Biyoloji, Ekoloji, Evrim Çalismalari, Klimatoloji ve Toprak Bilimi gibi bilim dallarinin iliskisi.
    2. KONU (BIYOCOGRAFYAYA GIRIS): Yerküre sistemleri, levha tektonigi ve atmosferin evrimi; Biyocografya’nin çalisma konusu, yöntem ve ilkeleri; organizmalarin siniflandirilmasi, takson ve tür kavramlari; Biyocografya’da ölçek olgusu, ekolojik ve biyocografi iliskiler ve etkilesimler; Paleontoloji, Paleocografya ve Paleoklimatoloji’nin Tarihsel Biyocografyaya katkisi, izolasyon, ada Biyocografyasi ve Ekolojik Biyocografya; yeryüzündeki yasam alanlarinin parçalanmasi.
    3. KONU (BIYOSFERDEKI DÖNGÜLER VE ETKILESIM TIPLERI): Biyosfer ve organizma islevlerine cografi yaklasim; biyosferdeki biyojeokimyasal döngüler; mineraller, kayaçlar ve kayaç döngüsü; besin zinciri; atmosferin ve okyanuslarin genel dolasimi ve okyanus akintilarinin klimatolojik sonuçlari.
    4. KONU (EKOLOJIK ETMENLER VE ILISKILER): Canlilarin yasam ortamlari ve ekolojik istekleri; Biyocografya’da çevresel ve ekolojik etmenler, iliskiler ve uyum; Klimatolojik/Meteorolojik, Edafik (Topraga Iliskin), Topografik, Biyotik ve Insan etmenleri ile ekolojik etmenlerin ortak etkileri; ormanlar, iklim ve iklim degisikligi.
    5. KONU (KARASAL FLORA VE FAUNANIN COGRAFI DAGILIS ILKELERI): Karasal flora ve faunanin cografi dagilisina yönelik anlamli bir siniflandirmanin olusturulmasi; ekosistemler ve biyomlar; Biyocografya’da öngörülebilir iliskiler ve dogal dagilis desenlerinin nedenleri; süksesyon, Clement`in Süksesyon Kurami, vejetasyon süksesyonu ve siniflandirilmasi; seral topluluklar, klimaks ve klimatik klimaks, Akdeniz biyomunda süksesyon türleri ve özellikleri ile klimaks bitki tür ve tür topluluklari; canlilarin evrimi, soyolus, yokolus ve ekolojik süksesyon; Yerküre’nin Fanerozoik’teki büyük kitlesel yokoluslari ve güncel ‘Yokolus Bunalimi’; soyolussal siniflandirma Için evrim agacinin kullanilmasi.
    Bu noktada, Kitabin hazirlanmasi, içerik ve kapsaminin belirlenmesinde, iki önemli ‘sorun’ ya da konu ile karsilastigimi söylemek isterim. Bunlardan birincisini, Kitabin özellikle lisans ve yüksek lisans ögrencilerine en uygun biçimde ulasabilmesini saglamak, daha açik bir söyleyisle Kitap üzerinde bir ek maliyete yol açmasi beklenen renkli sekil, harita ve fotograflar olusturuyordu. Bu konu, Kitabin elinizdeki Birinci Baskisinda siyah-beyaz basilmasi yoluyla çözümlenmis oldu. Karsi karsiya kaldigimiz ikinci ‘sorun’ ise, Kitapta hem kuramsal olarak hem de sekil, harita ve fotograflar gibi bir Biyocografya kitabi için yasamsal önemde olan temel ve yardimci ya da tamamlayici ögelerin, genel olarak hayvanlar ve Hayvan Biyocografyasi (Zoocografya) ile genel olarak bitkiler ve Bitki Biyocografyasi (Vejetasyon Cografyasi ya da Fitocografya) arasinda dengeli bir dagiliminin saglanmasiydi.
    Ikinci ‘sorunun’ asilmasina yönelik olarak, önce Kitabin *Bitki ve Hayvan Biyocografya Bölgeler

  • 1. Hamur

Biyocoğrafya Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.