Bitmeyen Kavga Laiklik

Karahan Kitabevi

Hakan Mertcan

152,00 TL
118,56 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
33,44 TL
Bitmeyen Kavga Laiklik Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Politika Siyaset Bilim ve Siyaset Tarihi Kit
Sayfa Sayısı: 247
ISBN: 9786054454815
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2013
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Hakan Mertcan
Hakan Mertcan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bitmeyen Kavga Laiklik Kısa Özet

    Elinizdeki Kitapta laikliğin Hristiyanlığa özgü bir şey olduğu saçma düşüncesi gibi "Türkiye`ye özgü", "nev-i şahsına münhasır laiklik" anlayışı da teşhir ediliyor.

    Din-devlet ilişkisi tarih boyunca değişkenlik gösterdi, farklı biçimler aldı. Siyaset-din ilişkisi farkılılıklar  göisterse de din her zaman siyasal iktidarın (egemenliğin) hizmetinde bir ideolojik işlev görmeye devam etti.

    Cumhuriyete geçişle birlikte din-devlet ilişkisi köklü bir değişikliğe uğramadı. İmparatorluk döneminde devlet aygıtınını merkezinde yer alan şeyhülislamlık kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı adını alarak yoluna devam etti. Tabii bu arada laiklikten de çok söz edildi.

    Elinizdeki kitap, genel olarak laiklik ve Türkiye`eki laiklik anlayışının ve pratiğinin kapsamlı bir eleştirel tahlilini içeriyor. Hakan Mertcan, böyle bir eser ortaya koyarak, genel teorik planda Laiklik sorununun ve özellikle de Türkiye`deki laik anlayışının ve pratiğinin netleştirilmesi ve bilince çıkarılması bakımından önemli bir katkı yapıyor.

  • 2. Hamur

Bitmeyen Kavga Laiklik Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.