250,00 TL
205,00 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
45,00 TL
Bitki Fizyolojisi Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 384
ISBN: 9786253714154
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2024
İsmail Kocaçalışkan
İsmail Kocaçalışkan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bitki Fizyolojisi Kısa Özet

    Kitap; “Metabolizma”, “Büyüme-Gelişme”, “Hareket” ve “Stres Fizyolojisi” olmak üzere dört ana kısımdan oluşmaktadır. Metabolizma kısmında su, mineral, enerji, karbon ve azot metabolizması bölümleri yer almaktadır. Büyüme-Gelişme`de hücre büyümesi ve gelişmesi, organların büyüme ve gelişmesi, bitki hormonları, çimlenme, dormansi, apikal dominansi, çiçeklenme, vernalizasyon, senesens ve absisyon gibi fizyolojik olaylar yer almaktadır. Hareket kısmında fototropizma, geotropizma, epinasti, termonasti, niktinasti, tigmonasti ve hidronasti yer almaktadır. Stres Fizyolojisi`nde ise kuraklık, sıcaklık, ışın, elektromanyetik alan, tuzluluk, besin, hava kirliliği, allelopati, parazitizm ve hastalık stresleri ele alınmıştır.
    Yeni ilavelerle güncellenen kitabın bu yeni basımında konular, mümkün olduğunca deneylerle desteklenmiş; fizyolojik olayların genetik bağlantılarına yer verilmiştir. Ayrıca konularla ilgili okuma parçaları ilave edilerek farklı bakış açısı ve ruh kazandırılmaya çalışılmıştır.
    Kitabın; biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik eczacılık, biyokimya, biyoteknoloji, biyomühendislik, ziraat mühendisliği ve orman mühendisliği alanlarında çalışan akademisyen ve öğrencilere faydalı olacağı kanaati taşınmaktadır.

  • 1. Hamur

Bitki Fizyolojisi Hakkında Yorumlar