150,00 TL
108,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
42,00 TL
BİLİMİN BÜYÜSÜ Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Bilim Kitapları
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9789751039422
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 807 adet satılmıştır.
A. M. Celal Şengör
A. M. Celal Şengör
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • BİLİMİN BÜYÜSÜ Kısa Özet

    Bilim dışında bilgi kaynağı olduğunu iddia edenler yanılmaktadır, ki bunun tarihte sayısız örneği mevcuttur. Ne mitolojiler ve dinler ne büyü ne de falcılık bilgi kaynağıdır. Tarih boyunca bilim adı altında *yalancı bilimler* (psödobilim) diyebileceğimiz; kehanet, astroloji, sihirbazlık, *gizli* (okült) bilimler gibi konular insanlara bilim diye sunulmuştur. Ama bunların hiçbiri bilim değildir; arkalarında ya safdil inanış ya da düpedüz sahtekârlık vardır.

    İnsan, düşünmeye başladığı andan itibaren merak ederek öğrenmek, çevresinde olan biteni anlamak istemiştir. Bu biyolojik evrimin insana verdiği bir dürtüdür. İnsan, fiziksel olarak zayıf bir varlıktır. Ne kendini koruyabilecek doğal silahları (boynuz, tırnak, zehir vb.) ne de hız, uçmak gibi düşmanlarından kaçışını kolaylaştıracak becerileri vardır. Tek silahı aklıdır.

    *Sorgulamanın cezalandırıldığı bir toplumda gelişme nasıl oldu?* diye düşünebilirsiniz. Bunun cevabı basittir: Her toplumda asi kafalar, her türlü ceza ve zorlamaya karşı duyduğunu, gördüğünü sorgulayan zeki bireyler türer. İşte yenilik ve gelişme bu nadir kişilerin sorgulamaları ve yeni düşünceler üretmeleri sayesinde olmuştur.

  • 2. Hamur

BİLİMİN BÜYÜSÜ Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.