Başlangıçta Kadın Vardı

Fol Kitap

Luce Irigaray

112,00 TL
84,00 TL
%25 indirim
Kazancınız
:
28,00 TL
Başlangıçta Kadın Vardı Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Felsefe Kitapları
Sayfa Sayısı: 152
ISBN: 9786257307895
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 27 adet satılmıştır.
Luce Irigaray
Luce Irigaray
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Başlangıçta Kadın Vardı Kısa Özet

    Filozof, psikanalist ve dilbilimci Luce Irigaray bu kitabında dil ve söylem bağlamında Antik Yunan ustalarından günümüze dek kadının unutuluşunu ele alıyor. Başlangıçta hakikate ilham veren dişi iken, ‘usta’ bunu gizli tutar. Böylece dilin evi, bir tür mezara dönüşür. Beslendiği Tanrıçayı, doğayı, kadını unutan erkeğin oluşturduğu ‘bilgelik’ söylemi, insanlığın sürgün edilişi hâline gelir.

    Erkek dille yeni bir ev kurar. Ama orada kim ikamet edecek? Kelimeler, hakikatleri ve gizemleri onları terk etmiştir. Dil artık şeyleri tek yönlü olarak sahiplenmenin, ‘erkek, elde eder’ düşüncesinden hareketle onlar üzerinde hâkimiyet kurmanın bir aracından başka bir şey değildir. Erkek, kamusal alanın efendisi hâline gelir ve yeni bir dünya yaratır; yani Batı’yı.

    Batı kültürü neden Yunanistan’la başlamak zorunda? Yunanlarla başlayacak olan nedir? Acaba sürgünü, yolculuğu, evden uzaklaşmayı ifade eden, erkeğin ortaya çıkışı olabilir mi? Bu bütün kültürler için geçerli midir? Bilmek kendinden uzaklaşmayı mı gerektirir?
    Tüm bu sorularla beraber bu kitap, okuru, Batı geleneği ve Antik Yunan düşüncesine yeni bir açıdan bakmaya, kendiyle yakınlık kurmaya davet ediyor.

  • 2. Hamur

Başlangıçta Kadın Vardı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.