154,00 TL
126,28 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
27,72 TL
Bankacılık Sistemi Hakkında Bilgiler
Türü: Araştırma İnceleme ve Kuram Kitapları
Sayfa Sayısı: 208
ISBN: 9786057928382
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 7 adet satılmıştır.
Hicabi Ersoy
Hicabi Ersoy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bankacılık Sistemi Kısa Özet

    Bu kitabın ilk bölümünde bankaların finansal sistemdeki rolü ve önemi, bankaların faaliyetleri, banka parası yaratılması, bankacılık risklerinin yönetimi ve bankacılıkta piyasa rekabet modelleri hakkında bilgi verilmiştir.
    İkinci bölümde seçilmiş ülke incelemeleri yapılmıştır. Bu kapsamda dünyanın en büyük ve birbirinden farklı bankacılık sistemlerine sahip İngiltere, Çin ve ABD bankacılık sektörleri incelenmiştir.

    Üçüncü bölümde Türk bankacılık sisteminin tarihsel gelişimi ve uluslararası bankacılık düzenleme ve denetleme sistemleri karşısında mevcut durumu ortaya konulmuştur.

    Dördüncü bölümde Türk bankacılık sisteminin performansı ve performans konusunda yapılan akademik çalışmalar hakkında bilgi verildikten sonra gelişmiş bankacılık sistemlerine sahip İngiltere, Çin, Fransa, Almanya, Japonya, İspanya ve İtalya bankacılık sistemleri performans kriterleri açısından Türkiye ile karşılaştırılmıştır.
    Kitabın beşinci ve son bölümünde ise deregülasyon, inovasyon, küreselleşme olguları dikkate alınarak uluslararası düzenlemeler çerçevesinde bankacılığın geleceğine ilişkin bazı öngörülerde bulunulmuştur.
    Araştırmacılara ve bankacılıkla ilgilenenlere yararlı olacağı ümit edilmektedir.

  • 1. Hamur

Bankacılık Sistemi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.