70,00 TL
61,60 TL
%12 indirim
Kazancınız
:
8,40 TL
Azınlık Hakları ve Türkiye Hakkında Bilgiler
Türü: Azınlık ve Etnik Sorun Kitapları
Sayfa Sayısı: 274
ISBN: 9789944223225
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2007
Mehmet Merdan Hekimoğlu
Mehmet Merdan Hekimoğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Azınlık Hakları ve Türkiye Kısa Özet

    Etnik, dinsel, dilsel ve kültürel manada bütün temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının demokratik bir hukuk devleti idealini gerçekleştirmede sahip olduğu hayati önem; yasa koyucuya ışık tutacak, uluslararası insan hakları vizyonuna sahip bu tip çalışmaların giderek artan oranda niceliksel bir yoğunluk ve niteliksel bir kalite düzeyine ulaştırılmasını gerektirmektedir.

    Özellikle Türk hukukunda azınlık haklarına ilişkin bilimsel çalışmaların sayısı son zamanlarda göreceli olarak artış göstermesine karşın, konunun Türk kültürel, sosyal, hukuki ve siyasi yaşamında işgal ettiği müstesna yer göz önünde bulundurulduğunda, bu alanda yapılan incelemelerin yeterli düzeyde olduğunu iddia etmek mümkün değildir.

    Başlı başına azınlık haklarını inceleme konusu yapan bilimsel çalışmaların sayısı çok az olduğu gibi, konuya ilişkin açıklamalara, genelde; tarih, sosyoloji, hukuk ve siyaset bilimine ilişkin eserlerde çok kısa bir şekilde yer verilmektedir. Şu halde Türk hukukunda sadece bu konuda yazılmış monografik eserlerin sayısının artırılması güncelliğini ve aciliyetini bugün için de korumaktadır.

  • 2. Hamur

Azınlık Hakları ve Türkiye Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.