60,00 TL
48,60 TL
%19 indirim
Kazancınız
:
11,40 TL
Aptallaştıran Eğitim Hakkında Bilgiler
Türü: Akademik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 136
ISBN: 9786056612763
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 377 adet satılmıştır.
John Taylor Gatto
John Taylor Gatto
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Aptallaştıran Eğitim Kısa Özet

    Okula düşman bir kitap bu. Okulla ilgili bütün ezberlerinizi bozacak bir kitap… ABD’de otuz yıldan uzun bir süre öğretmenlik yapmış John Taylor Gatto, bu kitapla kendini affettirmeye çalışıyor. İçinde ABD’nin eğitim kurumlarına, tarihine, ABD’deki din algısına ilişkin birbirinden ilginç örnekler yer alsa da Aptallaştıran Eğitim, ABD’yi tanımaya yönelik bir metnin çok ötesinde anlamlara sahip.

    Kitabın en büyük iddiası, okulların kusursuz çalışan bir mekanizması olduğu. Evet, yanlış duymadınız. Gatto okulların, görevlerini yerine eksiksiz getirdiğini söylüyor. Yazara göre okullar, bireylerin özgürlük yolunda adım atmalarını engelleme, bireyselliklerini boğma ve sisteme itaat etmeleri konusunda onları ikna etme görevini başarıyla yerine getiriyor. Okullarda reform adı altında yapılanlarsa sistemin güncellenmesinden ibaret.

    Devasa bir ekonomik yapı olan eğitim sistemi reforma tabi tutulamaz! Gatto, sistemin değişeceği güne kadar bireysel de olsa bir kurtuluş reçetesi öneriyor: Çocuklarınızı okuldan uzak tutun!

  • 2. Hamur

Aptallaştıran Eğitim Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.