275,00 TL
253,00 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
22,00 TL
Anorganik Kimya Hakkında Bilgiler
Türü: Kimya ve Kimya Mühendisliği Kitapları
Sayfa Sayısı: 512
ISBN: 9786055911201
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2010
satis-icon
Satış Rakamları 78 adet satılmıştır.
Halis Ölmez
Halis Ölmez
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Anorganik Kimya Kısa Özet

    Bilim, doğru düşünme ve sistematik bilgi edinme sürecidir. Modern bilim tek bir ülkenin, tek bir medeniyetin veya kıta`nın değil insanlığın ortak uygarlık çevrelerinin katkılarıyla oluşmuştur ve gelişmektedir. Bu bağlamda, kökenleri Antik döneme (Greko-Romen), tek tanrılı din ve kültürlere (Judaizm, Hristiyanlık) dayanan Batı, Çin uygarlığı tarafından temsil edilen Uzak Doğu, Hint tarafından temsil edilen Ortadoğu ve İslam Uygarlığı tarafından temsil edilen Yakın Doğu Kültür çevreleri sayılabilir. Bu Kültür çevreleri, bilime belirli tarihi dönemlerde katkıda bulunmuşlardır. Söz gelimi, 8. yüzyıl ortalarından 13. yüzyıl ortalarına kadar süren 500 yıllık dönemde, özellikle Yakın Doğu İslam alemi tek başına Dünya bilim ve uygarlığının temsilcisi ve öncüsü durumundadır. Ortaçağ kimyasının temsilcisi, modern kimyanın kurucularından Cabir bin Hayyan`dır. Batıda "Geber" adıyla anılan Cabir, 8. yüzyılda yaşamış ve yüzlerce eser yazmıştır. Rey`de 866 yılında doğan büyük Türk hekimi Ebu Bekir Razi ve Buhara`da doğan İbn Sina (980–1037) da çağının yetiştirdiği büyük kimyacılardandır.

    13 .yüzyıldan itibaren Haçlı Seferleri, İspanya (Endülüs) ve diğer tarihi unsurlar aracılığıyla Doğu kültür ve uygarlığı Avrupa`ya yayılmaya ve bilimde öncülük Batıya geçmeye başlar. Bilimin gereklerine uyulur ve çalışılırsa, her zaman bilimsel yarış kazanılabilir ve tekrar insanlığa hizmet öncüleri olunabilir.

    Elinizdeki bu ders kitabı, öğrencilerimize vermekte olduğumuz Anorganik Kimya ders notlarının geliştirilmiş bir şeklidir ve alanında eksikliği hissedilen boşluğu doldurmaya katkıda bulunma amacındadır. Kitabın; Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği ve Kimya Eğitimi Bölümü öğrencilerinin Genel Kimya, Genel Matematik ve Genel Fizik düzeyinde bilgilendiği varsayılarak, lisans düzeyinde iki yarıyıllık bir öğretimi kapsaması öngörülmüştür.

    Konular on ana bölümde verilmiştir. Birinci Bölümde atomik yapı ve periyodik cetvel işlenmiş, İkinci Bölüm elementlerin genel özelliklerine ayrılmış, Üçüncü Bölümde kimyasal bağa giriş yapılarak Dördüncü Bölümde moleküler simetri ve grup teoriye giriş, Beşinci Bölümde kovalent bağ incelenmiştir. Altıncı Bölüm katılar, Yedinci Bölüm moleküllerarası kuvvetler ve Sekizinci Bölüm asitler, bazlar ve çözücülere ilişkindir. Dokuzuncu Bölümde koordinasyon bileşikleri işlenmiş ve koordine bağ teorileri üzerinde durulmuştur. Onuncu Bölümde anorganik tepkime mekanizmaları irdelenmiştir.

  • 1. Hamur

Anorganik Kimya Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.