130,00 TL
93,60 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
36,40 TL
Anarşizm Hakkında Bilgiler
Türü: Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 202
ISBN: 9786256982147
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Carissa Honeywell
Carissa Honeywell
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Anarşizm Kısa Özet

    Anarşizmin tarihi üzerine bugüne kadar pek çok eser yazılmış olsa da çağdaş anarşizmi anlatan çok az kitap var. Carissa Honeywell çağdaş anarşist felsefenin ilkelerini, günümüz toplumsal sorunlarına yaklaşımını derinlemesine anlamak isteyen okuyucular için detaylı bir perspektif çiziyor. Proudhon`dan Kropotkin`e ve Goldman’a kadar başlıca anarşist düşünürleri ve tahakkümsüzlükten prefigürasyona kadar anarşizmin göze çarpan ilkelerini açıklıyor.

    Anarşist ilkelerin günümüzün önemli toplumsal hareketlerini nasıl şekillendirdiğini inceleyerek çatışma, adalet ve yardım konularıyla bağlantılı modern siyasi dilemmalarla nasıl ilgili olduğunu gösteriyor. Anarşizmin, insan ilişkileri ve güvenlik hakkındaki baskın fikirlerimizin özünde militarist olan doğasını yeniden düşünmemizi sağlayan Honeywell, başlıca küresel sorunlarımızla mücadelede merkezî bir rol oynayıp oynamayacağını tartışıyor.

    Anarşizm anarşistlerin dayanışma ve ekolojik gelişme için izolasyon ve tahakkümü nasıl değiştirdiklerini ortaya koyuyor ve bir kavram olarak anarşizme açık, erişilebilir, kapsamlı ve entelektüel açıdan titiz bir giriş sunuyor.

  • 2. Hamur

Anarşizm Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.