- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
-
Allah ile Tanışmak Kısa Özet
Allahü Teala Araf Suresi 172. Ayetinde bizzat kendisi diyor; *Ben sizin Rabbinizim*. Kendisini bizimle tanıştıran bir Allah (c.c.) variken, varlıkta da tekrar O`nunla tanışmamız gerekmektedir. O sonsuzdur ama O`nunla tanışmak zorundayız. Yoksa bizler Allah`ı (c.c) bilmeden nasıl insan olacağız, nasıl yükseleceğiz, nasıl ebedileşeceğiz?
Bu kitabımızdaki amacımız da bu ilimleri ortaya koymak, Elest`te Zatından aldığımız ilimleri varlıkta da hatırlatmak, Hazreti Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bu husustaki hadislerini, hâllerini anlatmak, bunları da ayetlerle ortaya koymaktır.
*Allah ileTanışmak*kendi varlığınızla tanışmanızdır. *Allah ileTanışmak*kendini bilmektir.
*Allah ileTanışmak*sizdeki İlahi tecellilerin hepsini, ilmen ve hal olarak anlamaktır. *Allah ileTanışmak*kendi sonsuzluğun uzun halini bilmektir.
*Allah ileTanışmak*sizdeki İlahi hali, sizdeki Allah`ı bulmaktır (Celle Celalühü). -
2. Hamur