34,00 TL
20,40 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
13,60 TL
Alice Harikalar Diyarında Hakkında Bilgiler
Türü: Hikayeler
Sayfa Sayısı: 112
ISBN: 9786052950524
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 17663 adet satılmıştır.
Lewis Carroll
Lewis Carroll
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Alice Harikalar Diyarında Kısa Özet

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    Alice Harikalar Ülkesinde, takma ad olarak Lewis Carroll’ı kullanan Charles Lutwidge Dodgson’ın 1865 yılında yayımlanan, tüm dünyada tanınan ve Türkçede otuzdan fazla farklı baskısı bulunan fantezi türündeki romanıdır. Eser hem çocuk hem de yetişkin edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Kitapta, tuhaf, beyaz bir tavşan gören Alice’in tavşanı takip ederek girdiği Harikalar Diyarı’nda yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Romana adını veren Alice, gerçekte yaşayan Alice Liddell isimli bir kızdan ilham alınarak oluşturulmuş bir karakterdir. Kitapta birçok sembol bulunmaktadır ve Lewis Carroll tarafından metne yerleştirilen bilmeceler, okurun kendini kitabın bir kahramanı gibi hissetmesini sağlamaktadır.

    Lewis Carroll ya da gerçek adıyla Charles Lutwidge Dodgson (27 Ocak 1832 - 14 Ocak 1898), tüm dünyada "Alice Harikalar Diyarında"nın yazarı olarak tanınan İngiliz yazar, matematikçi, fotoğrafçı, mucit ve din adamıdır. Alice Harikalar Ülkesinde’nin devam kitabı olan "Aynanın İçinden"i 1871 yılında yayımlamıştır. Carroll, nadir bir hastalık olan nesneleri olduğundan farklı boyutlarda algılama hastalığına sahiptir. İzlerine Alice kitabında da rastlanan bu hastalık 1955 yılında psikiyatrist John Todd tarafından "Alice Harikalar Diyarında Sendromu" olarak isimlendirilmiştir. Lewis Carroll, Alice kitabı ile farklı sanat türleriyle ilgilenen birçok sanatçıya ilham olmuştur. Birçok kez beyaz perdeye taşınan "Alice Harikalar Ülkesinde" kitabının en ünlü film uyarlamaları 1951 yılında Walt Disney tarafından yapılan animasyon ve 2010 yılında Tim Burton yönetmenliğinde çekilen filmdir.

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabının fiyat aralı 5 TL ve 67 TL arasında değişiklik göstermektedir. Alice Harikalar Ülkesinde kitabının fiyatını etkileyen etmenler aşağıda listelenmiştir:

    • Kitabın yayın tarihi
    • Kitabın sayfa sayısı
    • Kitabın ciltli olup olmadığı
    • Kitabı yayımlayan yayıncının şöhreti
    • Kitabın çevirmenin ünü
    • Kitap yayıma hazırlanırken kullanılan malzemelerin maliyeti
    • Kitabın resimli olup olmaması. Resimli ise sanatçının şöhreti
    • Alice Harikalar Ülkesinde kitabı için belirlenen satış stratejisi

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabının Yazarı Kimdir?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabının yazarı Lewis Carroll’dur. Lewis Carrol’un asıl adı Charles Lutwidge Dodgson şeklindedir ve 27 Ocak 1832 tarihinde on bir çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak doğmuştur. Kısmi bir işitme sorunu ve kekemeliği vardır. Babası din adamıdır. Eğitimine evde aldığı derslerle başlamış, on iki yaşında Richmond Gramer Okulu’na gitmiş, 1846’da 1849 yılına kadar eğitim göreceği Dodgson Rugby School’a gönderilmiştir. 1851 yılında Oxford Üniversitesi’ndeki Christ Church College’da lisans eğitimine başlayan Lewis Carroll, matematik ve klasik edebiyat derslerinde oldukça başarılı bir öğrencidir.

    Caroll, Oxford’da Christ Kilisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalışmıştır. Matematik dışında mantık, ironi, bilmece, resim, fotoğraf, tiyatro, din ve edebiyat konularına da ilgilidir. Lewis Carroll’ın hikâye anlatıcılığına olan yeteneği çocuk yaşta kendini göstermiştir. Küçük yaşta şiir ve hikaye yazmaya başlamış, kardeşleri için içinde oyunlar ve masallar olan bir dergi hazırlamıştır. Zamanla yazıları "The Comic Times", "The Train", "Whitby Gazette" ve "Oxford Critic" gibi birçok dergi ve gazetede yayımlanmıştır.

    Lewis Carroll’ın "Snark’ı Avlarken" isimli absürt destanı ve matematikle ilgili nükteli bir eser olan "Euclid and His Modern Rivals" eseri oldukça ünlüdür. Türkçeye çevrilen eserlerinden bazıları ise şunlardır: "Bulmacalar Diyarına Yolculuk", "Köpan Avı", "Küçük Kızlara Mektuplar Mektup Yazma Üzerine Bilge Sözler", "Sylvie ve Bruno".

    Lewis Carroll’ın en ünlü eseri ilk başta "Alice’in Yeraltı Maceraları" adıyla yayımlanan sonrasında ise adı “Alice Harikalar Diyarında” olarak değiştirilen kitabıdır. Kitap çok beğenilmiş ve birçok dile çevrilmiştir. Lewis Carroll’ın tüm dünyada tanınmasını sağlayan eser, kültür-sanat hayatının birçok alanına etki etmiştir. Alice Harikalar Ülkesinde temalı birçok işletme açılmış, bilgisayar oyunlarına ilham olmuş, birçok yazarı etkilemiş ve filme, diziye ve tiyatroya uyarlanmıştır.

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabının sinemayla buluşması ilk olarak 1903 yılında Cecil Hepworth ve Percy Stow tarafından çekilen sessiz filmle olmuştur. Ardından 1910, 1915, 1931, 1933 ve 1949 yıllarında da sinemaya uyarlanan kitap 1951 yılında Disney tarafından filme uyarlanmıştır. Bu uyarlama oldukça ünlüdür. Disney uyarlaması kadar ünlü olan bir diğer Alice Harikalar Diyarında uyarlaması ise yönetmeni Tim Burton olan, 2010 yılında vizyona giren filmdir. Bu filmde Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover, Mia Wasikowska, Alan Rickman ve Michael Sheen gibi dünyaca ünlü oyuncular yer almıştır. Filmin devamı olan “Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden” ise 2016 yılında gösterime girmiştir. The Matrix, Pan’ın Labirenti ve Ruhların Kaçışı gibi birçok filmde de “Alice Harikalar Diyarında” kitabının izleri görünmektedir.

    Alice Harikalar Ülkesinde, Salvador Dali ve Charles Blackman gibi birçok ressama ilham vermiştir. Dünyaca ünlü müzik gurubu Jefferson Airplanein "White Rabbit" şarkısı, Beatles’ın bazı şarkıları ve John Lennon’ın "I am the Walrus" şarkısı da Alice Harikalar Diyarında kitabından izler taşıyan sanat eserleridir. Kitabın opera ve bale uyarlamaları da vardır.

    Lewis Carroll, birçok sanatçıya ilham verdiği gibi kendisi de Grimm Kardeşler, Hans Christian Andersen gibi isimlerden etkilenmiştir. John Ruskin, Dante Gabriel Rossetti, William Holman Hunt, John Everett Millais ve Arthur Hughes gibi birçok sanatçıyla tanışma fırsatı bulmuştur. Lewis Carroll’ın peri masalı yazarı George MacDonald’la da arasının iyi olduğu bilinmektedir.

    Carroll, çok yönlü bir sanatçıdır. Gerçek ismini kullanarak ondan fazla matematik kitabı yazmış, fotoğrafçılıkla ilgilenmiştir. Fotoğrafçılığa olan ilgisini uzmanlık seviyesine çıkarmış, kendi stüdyosunu kurmuş ve bir portfolyo oluşturmuştur. Erkek, kadın, çocuk fotoğraflarının yanı sıra manzara, kafatası, oyuncak bebek, köpek, heykel, tablo ve ağaç fotoğrafları çekmiştir. Lewis Carroll, fotoğrafçılığa olan ilgisi sayesinde yüksek sınıfa mensup insanlarla tanışmıştır. En ünlü fotoğraflarından biri de "Alice Harikalar Diyarında" kitabına ilham kaynağı olduğu düşünülen Alice Liddell’ın 1858 tarihli fotoğrafıdır.

    Lewis Carroll ya da asıl ismiyle Charles Lutwidge Dodgson, hayatının son yıllarını büyük bir şöhret ve maddi refah içinde geçirmiştir. Serveti artmış olsa da 1881 yılına kadar Christ Kilisesi’ndeki öğretmenlik görevine devam etmiştir. Hiçbir kitabı Alice Harikalar Ülkesinde’nin başarısını geçemese de kitap yazmaya ve yayımlamaya devam etmiştir. Yurt dışı seyahatlerine çıkmıştır. Lewis Carrol, 66 yaşına girmesine haftalar kala 14 Ocak 1898 tarihinde kız kardeşinin evinde zatürre ve grip nedeniyle vefat etmiştir. Cenazesi Guildford’da Mount Mezarlığı’na defnedilmiştir.

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabı 112 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın sayfa sayısı yayımlandığı yayınevi ve özel baskılara göre farklılık göstermektedir.

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabının Türü Nedir?

    Alice Harikalar Ülkesinde, fantezi türde bir romandır.

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabının Konusu Nedir?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabında Alice isimli bir kız çocuğunun, telaşlı ve tuhaf giyimli beyaz bir tavşanı takip ederek bir delikten girdiği fantastik dünyada yaşadıkları anlatılmaktadır. Bu dünya Kupa Kraliçe’nin yönettiği Harikalar Ülkesi’dir ve inanılmaz kahramanlarla doludur. Alice bu dünyada birçok kez büyüyüp küçülmüş, filozof bir Tırtıl’dan öğütler almış, Vankara Kedisi’ne yol sormuş, Deli Şapkacı’yla Mart Tavşanı’nın verdiği çay partisine katılmış ve kral ile kraliçenin düzenlediği ilginç kriket yarışmasına katılmıştır.

    Alice Harikalar Diyarında, Victoria Dönemi’nde yazılmış bir eserdir. Dönemin politik ve dini çekişmelerini hicveden bir kitap olarak da değerlendirilmektedir. Ünlü yazar Virginia Woolf kitap hakkında şu yorumu yapmıştır: “Alice kitapları, yalnızca çocuklar için değildir, onlar bizim okurken çocuk olduğumuz biricik kitaplardır.”

    Alice Harikalar Ülkesinde Ana Karakterleri Kimlerdir?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabının karakterleri aşağıda listelenmiştir:

    • Alice: Victoria Dönemi’nin ortalarında yaşayan, yaşı yedi civarında olan masum, meraklı ve zeki bir kız çocuğudur. Kitabın ana karakteridir.
    • Şapkacı: Kitapta "Çılgın Bir Çay Partisi" isimli yedinci bölümünde ortaya çıkmaktadır. Kafasına büyük bir şapka takılıdır. Mart Tavşanıyla beraber her zaman çay partisi vermektedir. Alice’e cevapsız bilmeceler soran, ezberden anlamsız şiirler okuyan bir karakterdir.
    • Kedi: Sürekli sırıtan ve istediği zaman görünüp kaybolabilen bir kedidir.
    • Yürek Kraliçesi: En küçük suçlarda bile ölüm cezası verebilen kötü huylu bir hükümdardır. Kocası Yürek Kralı’dır.
    • Beyaz Tavşan: Alice’in takip ettiği telaşlı tavşandır. Pembe gözlüdür ve yelek giymektedir.

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabı Kimler için Uygundur?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabı, yazıldığı zamandan bugüne kadar birçok ülkede farklı yaş gurupları tarafından okunan bir kitaptır. İlginç karakterleri ve sürükleyici maceraları ile çocuklar tarafından sevilen kitap, yetişkinler tarafından da sıkça okunmakta ve farklı okumalara tabii tutulmaktadır. Alice Harikalar Ülkesinde kitabını okuyabilecek yaş gurupları aşağıda listelenmiştir:

    • 10-20 yaş arası
    • 20-30 yaş arası
    • 30-40 yaş arası
    • 40-50 yaş arası
    • 50-60 yaş arası
    • 60-70 yaş arası
    • 70-80 yaş arası

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabının kişisel gelişime sağladığı katkılar aşağıda listelenmiştir:

    • Kitap okumak hafızaya iyi gelmektedir.
    • Çocuklar kitap okuyarak doğru davranışları öğrenmektedir.
    • Alice Harikalar Ülkesinde, hayal gücünün gelişmesine katkı sağlamaktadır.
    • Entelektüel birikimi artırmaktadır.
    • Alice Harikalar Diyarında kitabı, çocukların okumayı sevmesine ve okuma alışkanlığı elde etmesine katkı sağlamaktadır.
    • Alice Harikalar Ülkesinde, yetişkinlere Victoria Dönemi ve psikoloji hakkında farklı okumalar yapma fırsatı sunmaktadır.

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Alice Harikalar Ülkesinde, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından okunan bir kitaptır. İçeriği ve tasarımı ile sanat eseri niteliğine sahiptir. Kitaplar, okur üzerindeki ilk izlenimini kapak tasarımıyla oluşturmaktadır. Bu nedenle kitap kapakları kitabın mesajını hedef kitleye doğru bir şekilde iletmelidir. Kapak tasarımları estetik olmalı, resim ve yazı bir bütün halinde sunulmalıdır. Okurlara hitap eden ve kendi reklamını yapan kapaklar, kitabın satış oranını yükseltmektedir.

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabının kapağını tasarlayacak tasarımcının, üzerinde çalışacağı metin hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bilgi edinmek, metnin mesajını ve duygusunu resim diline doğru şekilde aktarmayı sağlamaktadır. Tasarımcı, bilgileri aktarabilecek donanımda olmalıdır. Alice harikalar ülkesinde kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir:

    • Tasarım aşamasında editör ve tasarımcı iletişim halindedir.
    • Tasarımcı, kapağını tasarlayacağı kitap hakkında bilgi edinmektedir. Tasarımda kullanılacak görseller edinilen bilgilere göre seçilmelidir.
    • Belirlenen tasarım için eskiz hazırlanmaktadır.
    • Tasarıma uygun teknik seçilmektedir.
    • Seçilen görsellerin yüzey üzerinde kullanılacağı alan belirlenmektedir.
    • Son aşamada da boyama teknikleri kullanılmaktadır.

    Alice Harikalar Ülkesinde Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

    • Kitabın cildi için karton ya da mukavva üzerine deri, bez veya kağıt kaplanmaktadır.
    • Alice Harikalar Ülkesinde kitabı dağıtıma gönderilmeden önce kitapların hasarlı olup olmadığı kontrol edilmelidir.
    • Kitapta kaliteli mürekkep ve kağıt kullanılmalıdır.
    • Kitapta baskı hatası ve eksik sayfa olmamalıdır.
    • Kitabın mat renk kağıt kullanılarak rahat okunması sağlanmalıdır.

    Alice Harikalar Ülkesinde Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?

    Alice Harikalar Ülkesinde kitabını beğenenlerin seveceği, Alice Harikalar Ülkesinde benzeri kitaplar aşağıda listelenmiştir:

    Lewis Carroll Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    Lewis Carroll benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir:

  • 2. Hamur

Alice Harikalar Diyarında Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.