116,00 TL
76,56 TL
%34 indirim
Kazancınız
:
39,44 TL
Yüzbaşının Kızı Hakkında Bilgiler
Türü: Rus Edebiyatı
Sayfa Sayısı: 156
ISBN: 9786059317658
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 23 adet satılmıştır.
Aleksandr Puşkin
Aleksandr Puşkin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yüzbaşının Kızı Kısa Özet

    Aleksandr Sergeyeviç Puşkin (6 Haziran, 1799 - 10 Şubat, 1837), Rus şair ve yazar. Birçok kişi tarafından en büyük Rus şairi ve Rus edebiyatının kurucusu olarak kabul görmektedir.

    Aleksandr Sergeyeviç Puşkin, 1799’da Moskova’da doğmuştur. Babası Sergey Lvoviç, soylu bir ailenin ilk çocuğudur. Annesi Nadejda Osipovna Hannibal’in dedesi Etiyopya´lı Hannibal’in Rus Çarı I. Petro’nun vaftiz çocuğudur. Puşkin soylu bir ailenin üyesidir. Annesi ve babası eğitimli insanlardır. Puşkin, ilk bilgilerini yabancı eğitmenlerden edinmiştir. Henüz sekiz yaşındayken Fransızca Rusça bilmektedir. On bir yaşına geldiğinde ise özgürlükçü ve alaycı yazarlarını beğendiği Fransız Edebiyatı’ndan etkilenerek Fransızca şiirler ve komediler yazmaya başlamıştır.

    Döneminin tanınmış şair ve yazarları, Puşkin’in evine gelip gidenler arasındadır. Ancak hiçbiri onu kendisine Rus masallarını anlatan, eski Rus türkülerini söyleyen dadısı kadar etkilememiştir. Yaşlı dadısı Arina’nın anlattıkları, Puşkin’in çocukluk ruhunda önemli izler bıraktığı düşünülmektedir.

  • 2. Hamur

Yüzbaşının Kızı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.