130,00 TL
88,40 TL
%32 indirim
Kazancınız
:
41,60 TL
Yunus Emre Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 96
ISBN: 9789752488649
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Zeki Büyüktanır
Zeki Büyüktanır
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yunus Emre Kısa Özet

    Zeki Büyüktanır,"Bizim kuşak 1923 Anadolu Aydınlanmasının yani Atatürk Cumhuriyeti`nin ilk öncü kuşağıdır."diyor. Yunus Emre gibi nice değerlerin, bilgelerin, ozanların bu dönemin aydınlığı ile gün yüzüne çıkarıldığını, değer bulduğunu belirtiyor.

    Zeki Büyüktanır bugüne kadar olan çalışmalarında hoşgörüye, dayanışmaya, insan olma erdeminin önemine, kültürlerin beşiği Anadolu ve Mezopotamya`nın tarihsel değişimine yer verdi. Anadolu`nun değerleriyle, inançları ve siyasal, kültürel, sosyal örgütlenmeleriyle önemine vurgu yaptı.Şeyh Bedrettin Destanı"ndan, büyük ozan "Yunus Emre"ye uzanan dizeleriyle hem derin bir düşünceyi, hem de bu toprakların direncini duyumsattı bizlere.

    ``İnsan, Sevgi Anadolu" adlı yapıtındaki bu üç sözcük aslında Zeki Büyüktanır`ın yörüngesi oldu. Diğer tüm yapıtlarını da bu yörüngede üretti.

    Yazarımız, daha öncesinde Yunus Emre ile ilgili bir oyun yazmıştı. Bu oyunda Yunus Emre, hakkını arayan, arsıza, aymaza haddini bildiren, oymağın hesabını soran, güçsüzün yanında güçlüye doğru yol gösteren bir kişilik olarak yansıtılır. Bu son çalışmasında ise, onun daha çok evrenselliği ve hümanist yanı ön plandadır. Sevgi, barış, evren, olgunluk, alçakgönüllülük, eli açıklık gibi kavramlar üzerinde durmaktadır.

    Kitapta Vecihi Timuroğlu`nun Yunus Emre Üzerine Bir Deneme adlı yapıtına da yer veren yazarımızın kaleme aldığı diğer başlıklar şöyle: "Yücelik", "Anadolu Aydınlanmasının Türk Hümanizmasının Öncülerinden Tevfik Fikret","Semah", "Yunus İle Hasbihal".

    Ferhat İşlek

  • 2. Hamur

Yunus Emre Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.