Yöntem Araştırmaları

Can Yayınları

Jean Paul Sartre

136,00 TL
81,60 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
54,40 TL
Yöntem Araştırmaları Hakkında Bilgiler
Türü: Denemeler
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9789750755965
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 27 adet satılmıştır.
Jean Paul Sartre
Jean Paul Sartre
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yöntem Araştırmaları Kısa Özet

    Bize göre mesele, sık sık ileri sürüldüğü gibi, *usdışı olana payını vermek* değil, tam tersine belirsizliği ve bilmemeyi en aza indirmek; Marksizmi üçüncü bir yol ya da idealist bir hümanizm adına yadsımak değil, insanı Marksizm içinde yeniden ortaya çıkarmaktır.
     
    Savaş sonrası Avrupa düşünce dünyasında devrim yaratan Jean-Paul Sartre’ın 1957 tarihli bu uzun denemesi, varoluşçuluk felsefesini Marksizmle uzlaştırma olasılıklarını sorguluyor. Varoluşçuluğun, yaşadığı çağın egemen felsefesi olarak gördüğü Marksizmi destekleyen, bu düşüncenin pratik izdüşümlerinin kısıtladığı bireysel özgürlüklere tepki olarak gelişen bir ideoloji olduğunu belirten Sartre, tüm aykırılıklara rağmen bu iki düşünce biçiminin tutarlı ve uyumlu olduğunu öne sürüyor.
     
    Daha sonra Diyalektik Aklın Eleştirisi’ne öndeyiş olarak eklenecek bu deneme, Sartre’ın bir şekilde sunacağı Varoluşçu Marksizm düşüncesinin köşe taşı rolünü üstleniyor. Yöntem Araştırmaları, yirminci yüzyıl düşüncesinde kurulan önemli bir köprünün ilk ayağı.
     
    *Sartre, aynı Erich Fromm gibi, Marksizmi Marx sonrası kuramcılarla ya da Sovyetler Birliği’nde kurumsallaşan komünizmle özdeşleştirmeyi reddediyor.*
    Hazel E. Barnes

  • 2. Hamur

Yöntem Araştırmaları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.