Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Yeni Türk Edebiyatında Toplumsal Kaygı

Üretici Liste Fiyatı
600,00 TL
432,00 TL
%28 İndirim
Kazancınız
168,00TL
Parapuan: 432
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Yeni Türk Edebiyatında Toplumsal Kaygı
Türü : Araştıma ve İnceleme Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 504
ISBN : 9786257674829
Basım Yılı : 2023
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:9 adet satılmıştır.

“Seyl-i hurûşân”, devrin, özellikle entelektüel zihinlerinde yer bulan ortak ya da toplumsal kaygının dışavurumu olabilir. Çünkü Osmanlı son devrinde kaleme alınmış ana akım edebi metinler üzerinde yapılan incelemelerin çoğunda buna dair sonuçlar beliriyor. Dolayısıyla somut şekilde tespit edebiliriz ki “önlenemez dalga” anlamına gelen bu ifadeyle aydınlar, Osmanlı Devleti ve toplumunun son çeyrekte içine girdiği zorluğu ve bu zorlukla başa çıkabilme ihtimallerine dair seçenekleri imgesel bir zeminde kurgulayıp paylaştılar.  

Elinizdeki çalışmada ayrıntılı olarak ele alınan kaygıyı giderecek bas¸ka bir mekanizma, yeni bir ku¨ltu¨rel du¨nya go¨ru¨s¸u¨ ve onun parc¸ası olarak yeni bir edebi yapı gerektigˆi algısı da söz konusu kurgulardan biri olarak görünüyor. Bu yeni inşanın, toplumu ilgilendiren alanlarda hissedilen toplumsal kaygıyı gidermeye yo¨nelik birtakım sosyoku¨ltu¨rel degˆis¸ikliklere ihtiyac¸ olduğu ortak du¨s¸u¨ncesiyle güçlü bir ilişki içinde olduğuna dair somut sonuçlar söz konusu.

Sevim Zehra Can Kaya söz konusu duruma Batıcı, I·sla^mcı ve Tu¨rkc¸u¨ fikrî akımların o¨nde gelen isimleri olarak kabuledilmiş Abdullah Cevdet, Mehmed A^kif ve Ziya Go¨kalp ekseninde odaklanıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.