152,00 TL
118,56 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
33,44 TL
Yaşar Kemal Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografik ve Otobiyografik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 144
ISBN: 9786054989454
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 20 adet satılmıştır.
Mehmet Poyraz
Mehmet Poyraz
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yaşar Kemal Kısa Özet

    Yaşamı boyunca, Türkiyede ve Dünyada çeşitli değişimlere tanıklık etmiş olan, Türk edebiyatının önemli ismi büyük usta Yaşar Kemalin hayat öyküsünün anlatıldığı bu kitapta tarihi olaylar ışığında, şimdiye kadar hiç bilinmeyen gerçekleri ilk defa okuyacaksınız. Yaşar Kemal ve çevresiyle ilgili bu gerçekler, hiç şüphesiz büyük ustayı etkilemiştir.

    Bu gerçek hikayeleri kimi zaman olduğu gibi kullandı, kimi zaman ise; yer ve isimleri değiştirerek. İnce Memed romanı da ilhamdan ve bazı gerçeklerden oluşur. Kimdi bu İnce Memed? Gerçekten hayatta öyle biri yaşadı mı? Eğitmenlik için gittiği köyde adeta kültür devrimi gerçekleştiren Yaşar Kemal sonraki yıllarda kaleme aldığı eserleri neden bu kadar ilgi gördü? Röportajcılığı sadece Türkiye de değil, Dünya?da da konuşuldu, bu alanda başarılı olmasının sırrı neydi?

    Ömrü boyunca, dünya görüşünden dolayı sık sık başı dertten kurtulmayan Yaşar Kemal, farklı siyasi görüşten insanlar tarafından neden bu kadar sevildi? Günümüzde artık yok olan ağıtlar neden ve kimler için söylenirdi. Kimdi bu aşıklar?

    Sözlü halk edebiyatını derleyerek yazı dünyasına giriş yapan Yaşar Kemal, uzun uzun yaptığı betimlemeleri neye borçluydu? Ustanın gittiği okulun geçmiş tarihi nasıldı ve bundan etkilendi mi? Çukurovayı mı anlattı, yoksa Dünyayı mı? Yaşar Kemalin aramızdan ayrılışının ardından kimler ne yazdı? Türkiye`nin yakından tanıdığı isimlerle büyük usta geçmiş tarihlerde nasıl tanıştı?

    Bu eser, biyografi yazmanın çok zor olduğu Türkiyede, Yaşar Kemalin yaşam öyküsünü anlatmakla kalmıyor, ayrıca kendisi ve çevresi gelişen olaylar hakkında incelemeleri de içermekte. Kaynakların bolca kullanıldığı bu eserde, edebiyatın dev çınarı Yaşar Kemali yeniden tanıyacağınıza emin olabilirsiniz.

  • 2. Hamur

Yaşar Kemal Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.