300,00 TL
246,00 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
54,00 TL
Yaklaşma Çabası Hakkında Bilgiler
Türü: Denemeler
Sayfa Sayısı: 416
ISBN: 9786052325223
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Necmiye Alpay
Necmiye Alpay
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yaklaşma Çabası Kısa Özet

    Yaklaşma Çabası, modern Türkçe edebiyat üzerine yazılmış en oylumlu ve *önemli* kitaplardan biri. Önemliliği kitabın, sadece iyi ve derinlikli eleştiri yazılarıyla dolu olmasından değil; bir eleştirmenin şiire ve şaire, romana ve türler arasına, kültüre ve siyasi oluşa ve aynı zamanda kültürel paradigmaya aynı anda bakabilmesinden geliyor. Sırf bu özelliğiyle dahi, modern Türkçe edebiyatta yazılmış en nadide kitaplardan biri olma özelliği taşıyor. Necmiye Alpay bu kitabıyla hiçbir basmakalıp öngörüye ve düşünceye aldırmadan, kendi beğenisini dayatmadan, bir estetik kültürel bakış açısı inşa ediyor.

    Dilci ve denemeci Necmiye Alpay’ın Yaklaşma Çabası, Nâzım Hikmet’ten Ece Ayhan’a, Sezai Karakoç’tan İsmet Özel’e, Orhan Pamuk’tan Murathan Mungan’a, Fransız kadın şairlerden Edward Said’e, sadece şairlerin ve yazarların eserlerine değil, düşünce uçlarına da eğilen yazılardan meydana geliyor.

    Ne zamandır baskısı bulunmayan Yaklaşma Çabası, gözden geçirilmiş ikinci baskısıyla Edebi Şeyler’de…

    Sanatı var kılan ilke, düşgücümüz sayesinde, gündelik dünyamızın dışında bir dünya (/evren) kurabilmemiz ya da varsayabilmemiz. Kendi iç işleyişini, kendi zaman ya da mekânını kendisi kararlaştıran, gereken her tür öğenin yaratılabildiği bir dünya.

    Çocuk oyunlarının temelinde nasıl herkesin bildiği bir sözleşme yatıyorsa, sanatın temelinde de aynı sözleşme yatıyor. Oyunun başladığı anda, zihnimizin özgül bir kipini yürürlüğe sokup gündelik yaşamın dışında yer alacak birtakım verilere ve edimlere hazırlıyoruz kendimizi.

  • 2. Hamur

Yaklaşma Çabası Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.