Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Vesika ve Fotoğraflarla Osmanlı Devrinde Kudüs - 2

Üretici Liste Fiyatı
1.550,00 TL
1.038,50 TL
%33 İndirim
Kazancınız
511,50TL
Parapuan: 1039
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Vesika ve Fotoğraflarla Osmanlı Devrinde Kudüs - 2
Türü : Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Kapak : Ciltli
Sayfa Sayısı : 456
ISBN : 9786054421916
Basım Yılı : 2011
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Satış Rakamları:20 adet satılmıştır.

Kudüs veya Osmanlıların daimâ kullandığı şekliyle Kudüs-i Şerîf, üç mukaddes İslâm beldesinden biridir. Kudüs`ün ehemmiyeti, Mescid-i Aksâ`nın, yani İslâm`ın üç mukaddes mabedinden ikincisinin burada bulunmasından kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda Kudüs`te pek çok peygamber de medfundur.

Kudüs miladî 638 yılında, Hazret-i Ömer (r.a.) devrinde İslâm orduları tarafından fethedildi. Şehir 1516 yılında Osmanlı Devleti`nin idaresi altına girdi. Osmanlı Devleti`nin Kudüs`e verdiği ehemmiyet, fethinden sonra burada yoğun bir imar faaliyetinin başlamasına vesile oldu. Bilhassa Kanunî Sultan Süleyman devrinde büyük çalışmalar yapıldı. Sonraki yüzyıllarda ve bilhassa İkinci Abdülhamid Han devrinde Kudüs`e büyük hizmetler götürüldü.

Çamlıca Basım Yayın, Osmanlı Devleti`nin Kudüs-i Şerîf`teki hizmetlerini, padişah ve devlet adamlarının bu mukaddes şehre gösterdiği tazim ve hürmeti ortaya koymak maksadıyla Vesika ve Fotoğraflarla Osmanlı Devrinde Kudüs isimli çalışmayı okuyucularına takdim ediyor.

Vesika ve fotoğraflardan oluşan kitapta vesikalar, Başbakanlık Osmanlı Arşivi`nde bulunan binlerce vesika arasından seçilmiş ve hem görüntü hem de transkribe metin olarak verilmiştir. Yine arşivden çok sayıda plan ve kroki de vesikalarla birlikte sunulmuştur. Fotoğraflar ise Yıldız Fotoğraf Albümü ile Çamlıca Basım Yayın Fotoğraf Arşivi`nde bulunan malzeme arasından seçilerek kitaba dercedilmiştir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.