Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü

Say Yayınları

İsmet Zeki Eyuboğlu

350,00 TL
252,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
98,00 TL
Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü Hakkında Bilgiler
Türü: Sözlükler
Sayfa Sayısı: 912
ISBN: 9786050206098
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 122 adet satılmıştır.
İsmet Zeki Eyuboğlu
İsmet Zeki Eyuboğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü Kısa Özet

    Türk diliyle ilgili bu çalışma on bir yıl sürdü, bir süre ara verdikten sonra yine araştırmaya girişildi. İncelenen kaynaklar Türk dili konusunda özgün araştırmaları-incelemeleri içerenler olduğu gibi, değişik dönemlerde yayımlanan dergilerden yararlanılmıştır. Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan sözcüklerin hepsi gözden geçirilmiş, Batı uzmanlarının yapıtlarından bulunanlar taranmıştır. Türk dili konusunda geniş kapsamlı çalışmalar sürdürülmektedir, ancak özellikle yöre ağızları üzerinde duran, Türkçenin belli bir dönemini kapsayan bu araştırmalar bir bütünlüğe kavuşturulmamıştır. Bu çalışmalardan bir bölümü Türkçede bulunan Arap-Fars kaynaklı sözcüklere yöneliktir, önemli bir bölümü de Türkiye dışı Türkçesiyle ilgilidir.

    Biz, bu çalışmamızda kesin, tartışılmaz örnekler vererek açık bir sonuca vardığımızı söyleyemeyiz. Ancak, Türkçenin yalnızca Asya kökenli olduğu, ilkçağ uluslarının dillerinden dolaylı olarak etkilendiği kanısında değiliz. Türkçede Hitit, Sümer, Akad, Kopt, Sanskrit, Çin ile yine ilkçağ Anadolu’sunda yaşamış toplulukların dillerinden sözcük bulunmadığı görüşüne katılmıyoruz.

    Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş bu araştırmanın, ileride bu alanda daha geniş araştırmalar yaparak daha sağlıklı ve başarılı ürünler vermek isteyen kişilere yardımcı olmasını ümit ederiz.

  • 2. Hamur

Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.