65,00 TL
52,65 TL
%19 indirim
Kazancınız
:
12,35 TL
Timur Hakkında Bilgiler
Türü: Önemli Olaylar ve Biyografi ve Otobiyografi Kitapl
Sayfa Sayısı: 128
ISBN: 9786059960687
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 28 adet satılmıştır.
Oğuzhan Cengiz
Oğuzhan Cengiz
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Timur Kısa Özet

    Timur, tarihin akışını değiştiren bir Türk imparatorudur. Bizde Timur, Aksak Timur, Topal Timur diye bilinir. Orta Asya’da ise *Emir Timur* diye anılır.

    Timur, şimdi Özbekistan sınırları içinde kalan Türkistan’ın Semarkand’ını pergelin sabit aşağı yapmış ve hep at sırtında, Deşt-i Kıpçak’a (Ukrayna ovalarına), Anadolu’nun en ücra köşe­lerine, Mısır’a doğru akmış, öbür taraftan Hindistan’a, Çin’e se­ferler düzenlemiştir.
    Anadolu’da, Ankara’da Çubuk ovasında, *Tanrı nasıl bir ise sultan da bir olmalı* demiş, Yıldırım Beyazıt gibi güçlü bir padi­şahı yenmiş, Osmanlı evladına fetret devrini yaşatmıştır. Diğer taraftan ise İzmir’i Hristiyanların elinden almıştır.

    Timur, bir cengaverdi… Kimine göre çok acımasız, kimine göre, yeri gelince en müşfik insandı. Bütün tarihçilerin birleştiği bir nokta ise, onun, bilim adamlarına çok değer veren özelliği­dir.

    Kitabımızda, sırayla Timur’un seferlerini anlattığımız gibi, onun iç dünyasını, çevre ile ilişkisini, ilim adamlarına verdiği değeri, zamanından, zamanımıza gelen birinci el kaynakları esas alarak özlü bir şekilde verdik.

  • 2. Hamur

Timur Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.