139,00 TL
98,69 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
40,31 TL
Test Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 88
ISBN: 9786257797931
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Sylvain Neuvel
Sylvain Neuvel
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Test Kısa Özet

    2019 Good Reads Bilim Kurgu Kategorisi Ödül Adayı

    İnsan olmak ne anlama geliyor?

    Etnik, dinî veya sosyo-ekonomik farklılıklar nedeniyle bir kişinin hayatı diğerinden daha mı az değerli?

    İnsanlığın gerçek doğasında korku ve nefret mi vardır, yoksa sevgi ve hoşgörü mü?

    Güçlü bir tematik etkiye sahip olan Test, İngiltere`de vatandaşlık almak isteyen göçmenlerin, trajik bir sınavı geçmesi gereken distopik bir gelecekte geçiyor.

    Romanın ana karakteri Idir, kendisi, karısı ve iki çocuğu ile birlikte, memleketi İran`dan, uğradıkları baskılar yüzünden kaçarak İngiltere`ye mülteci olarak sığınan ve vatandaşlık almaya çalışan bir diş hekimidir. Karısı Tidir ise bir zamanlar belirsiz kişiler tarafından zorla evinden götürülerek alıkonulmuş, pek çok zulme ve psikolojik işkenceye maruz kalmış bir gazetecidir.

    İngiltere`de geçirdikleri beş yılın ardından Idir, İngiliz yaşamına alışmış, yakın arkadaşlar edinmiş ve yerel halk arasında kabul görmüş nazik ve iyi bir adamdır. Artık vatandaşlık sınavına girme vakti gelmiştir ve başarısız olursa tüm aile sınır dışı edilecektir.

    Test`in, daha en başında, Idir`in İngiltere tarihi ve kültürü hakkındaki bilgisinin ölçüleceği değil, ölüm kalım kararlarıyla karşı karşıya kaldığında yapacağı seçimleri değerlendirmek için tasarlanmış bir sanal gerçeklik simülasyonu olduğu anlaşılır.

    Test`in kurgusal dünyası, İngiltere’de ve Batı dünyasında yabancı düşmanlığının ve etno-milliyetçiliğin yeniden dirilişini besleyen göçmenlik ve fanatizm hakkındaki endişeleri ön plana çıkarıyor; toplumsal çöküş, bürokratik çılgınlık ve yerleşik yabancı düşmanlığına dair tüyler ürpertici bir vizyon sunuyor.

  • 2. Hamur

Test Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.