Teşkilat-ı Mahsusa`nın Reisi Süleyman Askeri Bey

Altınordu Yayınları

Nurettin Şimşek

170,00 TL
129,20 TL
%24 indirim
Kazancınız
:
40,80 TL
Teşkilat-ı Mahsusa`nın Reisi Süleyman Askeri Bey Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 223
ISBN: 9786052028377
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 48 adet satılmıştır.
Nurettin Şimşek
Nurettin Şimşek
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Teşkilat-ı Mahsusa`nın Reisi Süleyman Askeri Bey Kısa Özet

    Süleyman Askerî, vatanı için vatanından başka her şeyini isteyerek ve gülerek feda etmiş bir Osmanlı idi!..."Süleyman Nazif - Bağdat Valisi 1911`de adını duyuran, 1914`de Harbiye Nezaretine bağlanan Teşkilat-ı Mahsusa, Osmanlı Devletini parçalamak ve yok etmek isteyen emperyalist devletlerin ve Türk-İslam düşmanlarının faaliyetlerini boşa çıkarmak için vatansever, idealist insanların kurduğu bir teşkilattır.

    Teşkilat-ı Mahsusa, İttihat ve Terakki`nin iktidardan düşmesiyle 1918`de feshedilmiştir. Ancak bu örgütün üyeleri davalarından vazgeçmemişlerdir. Anadolu`yu işgal eden istilacı güçlere karşı Müdafa-i Hukuk derneklerini kurmuşlar ve Kuva-i Milliye`nin oluşmasına öncülük etmişlerdir.

    Devletin ve milletin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan ve hayatlarını bu uğurda feda etmekte bir an bile tereddüt etmeyen insanları bünyesinde barındıran Teşkilat-ı Mahsusa`nın ilk başkanı Süleyman Askerî`dir. Askeri eğitimini tamamladık sonra İttihat ve Terakki Cemiyeti içerisinde önemli görevler almaya başlayan Süleyman Askerî Bey, Makedonya`daki çete takiplerinde kendini göstermeye başlamış, ilerleyen yıllarda Kuşçubaşı Eşref ile birlikte Batı Trakya`da önemli faaliyetler yürütmüştür. II. Balkan Savaşı sonrasında Bulgarlar ile yapılan İstanbul Anlaşması öncesinde Garbi Trakya Hükümeti`nin kurulmasını sağlamıştır.

  • 2. Hamur

Teşkilat-ı Mahsusa`nın Reisi Süleyman Askeri Bey Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.