135,00 TL
103,95 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
31,05 TL
Temel Dini Bilgiler Hakkında Bilgiler
Türü: İslam Eğitimi Kitapları
Sayfa Sayısı: 336
ISBN: 9786059815574
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 30 adet satılmıştır.
Fatih Kalender
Fatih Kalender
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Temel Dini Bilgiler Kısa Özet

    Bir taraftan farklı meşguliyetlerle Müslümanı oyalayan, diğer taraftan dini bilgiden uzaklaşan bir toplumun bilgi karmaşasını çocuk ve genç­lerimize sunan bir zamanda çocuklarımız İslami bilgilerden mahrum ola­rak yetişmektedir. Sosyal medya ağlarıyla karma karışık her türlü bilginin çocuklarımızın önüne serildiği bu çağda onlara dinlerinin İslam olduğunu bildirmekten öte, İslam dinini öğretmemiz gerekir. Maalesef günümüzde bu, her Müslümanın yapabildiği bir şey değildir. Kimi maişet, kimi istikbal, kimi de farklı nedenlerden ötürü yeterli derecede dini bilgi elde edeme­mek­te ve ailesine ve de çocuklarına bu bilgiyi verememektedir. *Tamamı el­de edilmeyen şey, büsbütün terk edilmez* düsturundan hareketle asgari ola­rak *Temel Dini Bilgiler* adı altında hazırladığımız bu kitap, İslami ilim­leri köklü bir şekilde elde edemeyenlere öncü bilgiler olarak mutlaka gerekli olan bilgileri esas alarak Müslüman erkek-kadın, genç-yaşlı, çocuk ve aile demeden dinimizin temel bilgileriyle içlerindeki dini samimiyeti ara­yanlar için hazırlanmış bir çalışmadır.

    Bu yüzden *Temel Dini Bilgiler*, İslami ilimlere başlamadan önce her Müslü­manın bilmesi gereken bilgileri ihtiva etmektedir. Daha çok yaz eğitiminde kurs alan çocuklara hitap etmesi açısından önem arz eden bu tür eserler, İnanç, İbadet, Siyer ve Ahlak ilminden öncelikli olarak gereken bilgileri özet halinde kapsamaktadır. Velileri tarafından bir aile içerisinde her gün bir bölüm okunarak temel dini bilgileri elde etmek, her Müslüman ailenin vazifesi olmalıdır. Yaz kurslarının ve ailelerin bunu önemseyeceğini de dikkate alarak her bölüme ait önemli meseleleri kısaca özet halinde sun­maya çalıştık.

    Kıyamete kadar tek hakikat olan hak bilgilerin genç nesillerimize ulaş­tırılması için katkıda bulunabilmek bizleri bahtiyar eden ulvî bir ol­gudur.

    Allah Teâlâ, gereği gibi anlayıp amel etmeyi müyesser kılsın.

  • 2. Hamur

Temel Dini Bilgiler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.