Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Tefsir Tarihinin Panoraması Öncü Müfessirler ve Tefsirleri -3

Üretici Liste Fiyatı
250,00 TL
167,50 TL
%33 İndirim
Kazancınız
82,50TL
Parapuan: 168
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Tefsir Tarihinin Panoraması Öncü Müfessirler ve Tefsirleri -3
Türü : Kuran ve Kuran Üzerine Kitaplar
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 224
ISBN : 9786255509222
Basım Yılı : 2025
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:7 adet satılmıştır.

Tefsir ilmi, ilâhî kelâmın manasını, muhataplarıyla buluşturmak gayesinden dolayı İslâmî ilimler içerisinde çok özel bir konuma sahiptir. Bu sebeple Müslüman âlimler, özellikle ilmî yönden kemale ulaştıklarına kani olduklarında tefsir alanında eser yazmaya yönelmişlerdir. Dolayısıyla İslâm fikir tarihinde önemli konumda bulunan pek çok âlim, tefsir kitapları telif etmiştir. Her müfessirin, tefsirinde takip ettiği metot ile bıraktığı etki ve gördüğü kabul aynı olmamıştır. Ancak müfessirlerin temel gayesi, ilâhî kelâmı Allah Teâlâ’nın muradına uygun bir şekilde açıklamak olduğundan, tefsirler gerek yaklaşım gerekse muhteva açısından birbirlerini tamamlamışlardır.
Bu çalışmada, yaşadıkları dönemlerde öne çıkan bazı müfessirlerin hayatları, tefsirlerinin özellikleri ve kullandıkları metotlar ele alınarak ilim dünyasına mütevazı bir kaynak sunulması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Kur’ân’ı anlama ve yorumlama gayretlerinin tarihsel ve metodolojik çeşitliliğini göstermesi yanında tefsir ilmine gönül verenlere rehberlik etmesi de temenni edilmektedir. Okurların bu eserleri daha yakından tanıyabilmeleri için çalışmada incelenen tefsirlerden alınan metin örneklerine de yer verilmektedir.
Öncü Müfessirler ve Tefsirleri serisinin 3. Kitabında “Muhammed b. Ahmed el-Kurtubî”, “İbn Cüzey el-Kelbî”, “İbrâhîm b. Ömer el-Bikâî”, “Muhammed b. Ali eş-Şevkânî”, “Molla Halil es-Si’irdî”, “Muhammed Cemâlüddîn el-Kasımî” ve “Muhammed Abduh ve M. Reşîd Rızâ” başlıkları altında ilgili dönem, müfessirler ve tefsirler ele alınmaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.