Tarikatta Rabıta ve Nakşibendilik

Ma`ruf Yayınları

Ferit Aydın

150,00 TL
108,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
42,00 TL
Tarikatta Rabıta ve Nakşibendilik Hakkında Bilgiler
Türü: Tasavvuf Mezhep ve Tarikat Kitapları
Sayfa Sayısı: 376
ISBN: 9786058402225
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 27 adet satılmıştır.
Ferit Aydın
Ferit Aydın
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tarikatta Rabıta ve Nakşibendilik Kısa Özet

    İslam tarihinin perişanlık dönemlerinde bazı kişi ve odaklar tarafından, -şirk ve cahiliye devrinden kalma alışkanlıklarla- birçok sapkın inanış ve ibadet şekilleri değişik kılıklar içinde günümüze kadar sürdürülmüştür.

    İslam’a bulaştırılan eski dinlerin ibadet biçimlerini sevimli göstermek amacıyla müslim kitleyi ürkütmemek için daima mistik tapınma yöntemleri tercih edilmiştir. Nakşibendilikteki egzoterik «rabıta» ve «Khatm-i Khuwacegan» ritüelleri bunun çarpıcı örnekleridir.
    Ancak bu konuda harcanan olağanüstü çabalara rağmen alet olarak kullanılan eğitimsiz ve bunalımlı bir zümre dışında kimse bu akımla pek ilgilenemeyecektir. Çünkü, Türkiye’de yaşanmakta olan din ve düşünce anarşisi ortamında çözülmüş bulunan toplumun parçalarından her grup, bugün kendi derdiyle meşguldür. Dolayısıyla yalnızca ruh sağlığından yoksun bir azınlık ancak bu mistik hareketin propagandalarından etkilenebilir.

    Kalpleri iman nuruyla aydınlanmış tevhid ehli ise bu akımın gayretleri karşısında Allah’ın yardımıyla savrulmayacak, Allah’ın kitabına ve Rasulullah (s.)’ın sünnetine bağlı kalarak, zühd ve takva ile rabbani duruşunu daima koruyacaktır.

  • 2. Hamur

Tarikatta Rabıta ve Nakşibendilik Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.