Tarihi Süreçte Kıpçaklar ve Arpalı Oymağı

Umuttepe Yayınları

Hatice Sarıcı Hocayev

700,00 TL
616,00 TL
%12 indirim
Kazancınız
:
84,00 TL
Tarihi Süreçte Kıpçaklar ve Arpalı Oymağı Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Tarihi Araştırma Kitapları
Sayfa Sayısı: 168
ISBN: 9786057858146
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Hatice Sarıcı Hocayev
Hatice Sarıcı Hocayev
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Tarihi Süreçte Kıpçaklar ve Arpalı Oymağı Kısa Özet

    Genel Türk tarihinde büyük ve önemli bir yere sahip olan Kıpçakların ele alındığı bu çalışmada Kıpçakların tarih sahnesine çıkışlarından itibaren yaşadıkları süreç öne çıkan başlıklar şeklinde incelenmiştir. Kıpçakların yayıldıkları coğrafyadan, Kıpçakların münasebet kurdukları kavimler ile ilişkilerinden, Kıpçakların sosyo kültürel hayatları gibi konulara da genel olarak değinilmiştir. Çalışmanın birinci bölümünde, Kıpçak adı, coğrafyası, göçleri, Kıpçakların kökeni, Kıpçakların Türk ve yabancı devletler ile ilişkileri, Kıpçak Hanlığı ve Kıpçak Atabekler Devleti incelenerek anlatılmıştır.

    İkinci bölümde, tespit edilen Kıpçak Urugları tek başlık altında toplanmıştır. Ayrıca ailemin mensup olduğu Arpalı oymağı hakkında bilgiler verilmiştir.

    Üçüncü bölümde ise Kıpçakların dini ve sosyo kültürel hayatları ayrıntılı bir biçimde incelenmiş, tarih boyunca Kıpçakların mensup olduğu dinler anlatılmıştır. Kıpçakların sosyo kültürel hayatları, aile yapılarından itibaren ele alınmış, yönetim ile devlet teşkilatı, iktisadi ile ekonomik hayatları ve Kıpçak Türkçesi hakkında bilgiler verilmiştir.

  • 2. Hamur

Tarihi Süreçte Kıpçaklar ve Arpalı Oymağı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.