Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Tarih Roman ve Gerçeklik

Üretici Liste Fiyatı
300,00 TL
231,00 TL
%23 İndirim
Kazancınız
69,00TL
Parapuan: 231
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Tarih Roman ve Gerçeklik
Türü : Genel Edebiyat Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 176
ISBN : 9786258055047
Basım Yılı : 2022
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:12 adet satılmıştır.

Elinizdeki bu kitapta Güney Kafkasya’daki bağımsız cumhuriyetlerin coğrafi, demografik, etnik ve istatistiki özellikleri incelenmiştir. Ülkelerin iç ve dış politikaları, 21. yüzyılda yaşadıkları sorunlar, çevre ülkelerle ilişkileri, tarihi, siyasi, ekonomik ve kültürel durumları ele alınmıştır. Benzer şekilde Kuzey Kafkasya’da yer alan Rusya Federasyonu’na bağlı özerk cumhuriyetlerin de idari yapıları, etnik, ekonomik, kültürel durumları ve sorunları incelenmiştir. 
Kitabın en dikkat çekici özelliği bölgesel ve küresel güçlerin Kafkasya’ya yönelik politikalarının sistematik olarak ve belirli bir plan dâhilinde incelenmesidir. Türkiye, İran ve Rusya’nın bölgeye yönelik politikalarının yanı sıra küresel güçler olan Çin, ABD ve AB’nin siyasi, enerji, güvenlik ve askeri işbirliği alanlarındaki politikaları değerlendirilmiştir. 
Kafkasya’daki enerji kaynaklarının bölge ve dünya siyasetindeki rolü, petrol ve doğal gaz boru hatları, uluslararası teşkilatların enerji ve güvenlik politikaları, bölgesel ve uluslararası rekabet ve işbirliği, Karabağ’da yaşanan son hadiseler, bölgedeki siyasi dengelerde yaşanan değişim ve Türkiye ile diğer bazı güçlerin de bu dengedeki yeri gibi konuları bu kitapta bulacaksınız. Böylece 21. yüzyılda Kafkasya’nın bölgesel dengeler ve mevcut siyasî koşullar dikkate alınarak dünya siyasetinde nasıl bir rol oynadığı sorusunun cevabını bulacaksınız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.