55,00 TL
45,10 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
9,90 TL
Son-Suz Bahar Hakkında Bilgiler
Türü: Şiir Kitapları
Sayfa Sayısı: 70
ISBN: 9786059408974
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Oğuzhan Karaburgu
Oğuzhan Karaburgu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Son-Suz Bahar Kısa Özet

    Oğuzhan Karaburgu, kırk altı şiirinden oluşan Son/suz Bahar kitabıyla yeniden okurlarıyla buluşuyor. Türk şiirine hakim bir şair var bu kitapta. Karaburgu; Kul Himmet’in, Fuzuli’nin, Bahattin Karakoç’un, Orhan Veli’nin, Cahit Sıtkı’nın, Dilaver Cebeci’nin, en çok da Yavuz Bülent Bakiler’in duygularını duygularıyla harmanlamakla birlikte özgün olmayı başarabilmiş, kendini hissettiren, dikkatimizi uyandıran bir şair. Uçarı gençlik duygularından ziyade kırklı yaşlarında aşkların ve hayatın yorduğu bir erkeğin duyguları var bu şiirlerde. Son/suz Bahar’ı okumayı bitirdikten sonra herhangi bir duygulanım anınızda kitaptaki şiirlerden birinin bir ya da birkaç mısraını mırıldanmaya başlayacağınıza emin olabilirsiniz.

    - İbrahim Dilek

    Oğuzhan Karaburgu`nun şiirinde en yeni ile en eski tarzların yakınlaşması değilse de iç-içeliği hissedilir. Daha çok Garip sonrasına benzerse de, öncesine yabancı değildir. Yer yer oralardan ses verir. İkinci Yeni anlamsızlığını aşmış bir yeni söyleyiş tarzıdır. Klasizme de göz kırpar. Oradan da sesler almayı ihmal etmez. Dolambaçlı yollara tenezzül etmeyen bir sadelikle sizi kendine çeker. Bu mısralarda derdini söyleyen, daha doğrusu kendi kendisiyle söyleşen bir yalnız adam ruhu gülümser. Ukalalıktan, ders vermekten, üst perdeden hitap etme kabalığından fersah fersah uzaktır.

    - Yağmur Tunalı

    Son/suz Bahar Karaburgu’nun ikinci şiir kitabı. Şair’in şiirlerinin ebesi olarak Şair ve Şiirlerine dair düşüncelerimi nasıl ifade etmeliyim? Sözün en nadide en alımlı çiçeği şiiri hangi özellikli sözcükle anlatmalıyım? Şiir söz denizinin en naif incisi. Karaburgu’nun şiirlerinde gelenekten geleceğe uzanan izler vardır. Şair, şiirini sağlam temellere dayandırarak gür sesle ifade eder. Hayatının iniş ve yokuşlarını, kinini, öfkesini, üzüntüsünü, sevincini, özlemini kavuşmasını hissedersiniz Türkçe duyuş ve kaygı üst seviyededir. İnce söz işçiliği ile ilmik ilmik dokur şiir halısını.

    - Abdullah Kök

    Kelimelerin kifayetsiz olduğunu söyleyen şair ne doğru demiş. Doğrusuna doğru da Oğuzhan Karaburgu`nun şiirlerini okurken, kifayetsiz kelimelere nefes verildiğini siz de göreceksiniz. En sığ görünen yerlerde bile bir derinlik var Karaburgu`nun şiirlerinde; daldıkça dalacaksınız… Karaburgu`nun şiiri hayat ve insandan beslenir. Şair, sade ve çapaklarından sıyrılmış bir söyleyişe ulaşmak için zorlu yollardan geçer ve imge tuzaklarına düşmeden şiir atını dolu dizgin koşturur. İkinci şiir kitabı, şairin sonsuzluğa uzanan yolda şiire olan sadakatin bir göstergesi olarak okunmalıdır.

    - Adnan Büyükbaş

  • 2. Hamur

Son-Suz Bahar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.