179,00 TL
110,98 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
68,02 TL
Sol Sinyal Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 452
ISBN: 9786057726674
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
Faruk Haksal
Faruk Haksal
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sol Sinyal Kısa Özet

    Bu kitabın içeriğinde gezinen öykü, kimilerinin sandığı gibi klasik bir otobiyografi çiziktirmesi değildir.

    Yaşam parçacıklarını duygusal bağlarla [kendiliğinden] birbirine bağlayarak yakın ve uzak geçmişimize uzanan bir yolculuk… Doğu ve Batı arasına sıkışmış ortak kültür mirasımıza ait siyaset-bireysellik-felsefe-yaşama-[tutku] ve coşkusunun oluşturduğu ağır-aksak süregelen bir hayat meşgalesinin öyküsüdür.

    Dörtyüz küsur sayfaya ulaşmış kalabalık yükü ile bu kitabı okuyan-okumayan herkese karşı yapılmış bir sorgulama çağrısıdır.

    Doç. Dr. Sevim Serdiner

    *Sol* Sinyal* düşüncelerini yol etmiş, yollara düşünceler, sorular ekmiş bir serüven…

    Faruk Haksal, Oğuz Atay’ın kendisine söylediği gibi bir *yaşam milyoneri*… Hiç durmamış hayatı boyunca, hayat bohçasına kendi emeğiyle var ettiği yaşantıları doldura doldura gelmiş bugüne kadar. İşte o yüzden de kitabından yaşantılar, düşünceler, tartışmalar, sorular sızıyor.

    Dr. Selçuk Atalay

    Kahramanımız Kerem’in; *ölümün kıyısında kurulmuş bir diktatörlük* olarak nitelendirdiği standart yaşam biçimine karşı alternatif gördüğü ve içinde canla başla uğraş verdiği 68’li yılların devrimci mücadelesi hayal kırıklıkları ve tutarsızlıklarla [da] doludur. İçinde bulunduğumuz ortam açısından uyarıcı nitelikte bir sonuca ulaşır Kerem: *…her türlü kişisel mesele devrim sonrası kurulacak düzene ciro edilemezdi… Tam bağımsız bir ülkeyi ancak birey olarak kendi bağımsız kişiliklerini inşa etmiş insanlar kurabilirdi.*

    Yapıtın sürükleyiciliğini sağlayan diğer bir etken de; seçkin sözcükler, renkli espriler ve sürükleyici bir kurgunun oluşturduğu anlatım zenginliğidir. Gerçekte bu kusursuz anlatım bir sihrin eseri değil, yazarın *benim hayatımı zehreden sabıkalı kişiler* olarak nitelendirdiği birçok yazar, düşünür ve filozofun yükünün sırtlanıldığı yoğun bir felsefe ve edebiyat birikiminin sonucudur.

    Gündüz Murgul

  • 2. Hamur

Sol Sinyal Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.