88,00 TL
54,56 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
33,44 TL
Siyasetname Hakkında Bilgiler
Türü: Osmanlı Tarihi Kitapları
Sayfa Sayısı: 368
ISBN: 9786055418977
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 257 adet satılmıştır.
Nizamü`l-Mülk
Nizamü`l-Mülk
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Siyasetname Kısa Özet

    Siyasetname, Arap, Fars, Hint ve Türk edebiyatlarında devlet adamlarına yöneticilik sanatına ilişkin bilgiler veren yapıtların genel adı. 

    Genel olarak hükümdarlar için kaleme alınış siyasetnamelerde onların sahip olması gereken nitelikler, saltanatın koşulları ve kuralları anlatılır. İdeal bir devlet örgütünün nasıl olması gerektiği belirtilir ve kötü yönetimlerin zararlı sonuçları açıklanarak yöneticiler uyarılır. Bir ülkenin siyasal ve toplumsal yaşamını, askeri ve mali örgütlerinin yasa ve tüzüklerini, toplumun gelenek ve göreneklerini de tanıtan yapıtlar olan siyasetnameler dinsel temellere de dayanır. Kur`an`dan, hadislerden ve tarihten örnekler gösteren bu tür yapıtlarda, geçmişteki kötü olaylar, zalim, deneyimsiz ve cahil hükümdarların ve vezirlerin yol açtığı felaketler, öyküler ve fıkralar anlatılır.

    Siyasetnamelerde siyaset kavramının çeşitli anlamları  açıklanmıştır: hayvan terbiyesi, valilik, idare, ceza, idam, ,craat, diplomasi gibi. Siyaseten katl bir cezalandırmadır ve meydan-ı siyaset, idam cezalarının uygulandığı yerdir.

  • 2. Hamur

Siyasetname Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.