160,00 TL
104,00 TL
%35 indirim
Kazancınız
:
56,00 TL
Şiir Hikayeleri Hakkında Bilgiler
Türü: Şiir Kitapları
Sayfa Sayısı: 190
ISBN: 9786051856735
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 74 adet satılmıştır.
Haluk Oral
Haluk Oral
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Şiir Hikayeleri Kısa Özet

    Haluk Oral, Doğan Hızlan’ın yerinde benzetmesiyle, bir *edebiyat arkeoloğu*: Kitapların derin tarihini kazıyor, severek, şaşırarak, öfkelenerek, hayıflanarak okuyacağımız hikâyelerini anlatıyor bize. *Bizim okuyup da geçtiğimiz, sadece bir şiir, bir öykü olarak baktığımız metnin ardındaki gizler, yazılma nedenleri, esin kaynakları onun araştırma alanıdır.*

    Özdemir Asaf’ın *Lavinia*sı, Nâzım Hikmet’in *Kurtuluş Savaşı Destanı*, Ahmed Arif’in Hasretinden Prangalar Eskittim’i, Melih Cevdet’in Garip’ten ayrıldığı şiir *Tohum*, Orhan Veli’nin Divan şiirine hâkimiyetinin belgesi *Efsane*, Necip Fazıl’ın kült şiiri *Kaldırımlar*, Orhan Kemal’in şairliği ve şiir çevirmenliği, Orhan Veli’nin *Sere Serpe*si, Ahmet Haşim’in *O Belde*sini sadeleştiren Şevket Rado, Yahya Kemal’in *Hocaların hocası* Salim Rıza’ya adadığı rubai. Şiir Hikâyeleri’nde okuyacağımız şiirler, şairler, kitaplar. Bir de roman var, yazarıyla birbirinden ayırt edilemeyecek kadar iç içe geçmiş bir kitap: Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar’ı.

    Haluk Oral’ın gerçekten de arkeolog sabrıyla ortaya çıkardığı, 2008’den bu yana defalarca yayımlanan bu meraklı hikâyeleri okumak, şiire, şaire, kitaba, yazara bakışımızı değiştiriyor, zenginleştiriyor.

    İyi haber: Haluk Oral kazılarına devam ediyor.

  • 2. Hamur

Şiir Hikayeleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.