Şeyh Said Hareketi Tanıkların Anlatımı İle

Lis Basın Yayın

Seyidxan Kurij

210,00 TL
149,10 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
60,90 TL
Şeyh Said Hareketi Tanıkların Anlatımı İle Hakkında Bilgiler
Türü: Önemli Olaylar ve Biyografi ve Otobiyografi Kitapl
Sayfa Sayısı: 240
ISBN: 3990000070351
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Seyidxan Kurij
Seyidxan Kurij
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Şeyh Said Hareketi Tanıkların Anlatımı İle Kısa Özet

    1925 hareketi halk arasında "Şeyh Said Hareketi" olarak isimlendiriliyor, onun için bu çalışma da bu isimlendirme çok sık olarak kullanılıyor. Şeyh Said`in yakalanmasından ve hareketin yenilgisinden sonra ülkede uzun süre "Partizan Savaşı" devam etmiştir. Partizan Savaşı`nın doğası gerçeği ülkenin dağlarında dolaşan birçok grup mevcuttur. Ama itiraf etmem gerekir ki biz son yıllara kadar bu gruplardan sadece bizim bölgede aktif olan bir kaçını biliyorduk.

    Ayrıca Kürtlerin ve özellikle 20. Yüzyılın basındaki direnişlerin tarihi daha çok halk aarsında sözlü olarak anlatılırdı. Gerçi 20. Yüzyılın başındaki Kürt hareketinde aktif olan aktörlerden bazıları hatıralarını yazıp tarihe not düştüler, ama bunlar yetersizdir. Onun için bu konuda ne kadar belge ve bilgi, ne kadar hatıra, ne kadar röportajlar yapılır ise kolektif hafızamızın zenginleşmesi, tarihimizin aydınlatılması, toplumumuzda tarih bilincinin gelişmesi açısından o kadar yararlı olur kanısındayım.

    Bu çalışma daha çok bir yerel tarih çalışmasıdır. Zaten ulusal tarih de yerel tarihlerin bir toplamı değil midir? Kürtlerin tarihlerinde yazılı belge az olduğundan herkesin elinden geldiğince dilden dile anlatılarak gelen tarihi yazıya dökmesini ve tarihe yazılı belge olarak bırakmasını son derece önemsiyorum.

    Seyidxan Kurij

  • 2. Hamur

Şeyh Said Hareketi Tanıkların Anlatımı İle Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.