450,00 TL
279,00 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
171,00 TL
Selçuklular Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 704
ISBN: 9786054818099
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 10 adet satılmıştır.
Ali Muhammed Sallabi
Ali Muhammed Sallabi
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Selçuklular Kısa Özet

    Bu kitap Hz. Peygamber (s.a.v) dönemi ile Raşit halifeler dönemini ele alan kitaplar silsilesinin devamıdır. Bu kitaba da "Selçuklular Devleti ve Batıni fitnesi ile Haçlı Savaşına karşı mücadelede İslami bir projenin doğuşu" adını verdik. Bu, ümmetimizin tarih zincirindeki halkalardan birini içeren ve haçlı seferlerini ele alan bir kitap konumundadır.

    Bu kitap Selçuklular`ı, soylarını, padişahlarını, yurtlarını, ilk ortaya çıkışlarını; Türklerin Selçuklular`ın çıkışından kısa bir süre önce İslam alemi ve İslami doğu ile temasını; Sâmâni Devletini ve Gazneliler Devletini, Gaznevi- Selçuklu çekişmesini, Dandanakan muharebesini, Selçuklu Devleti`nin ortaya çıkmasını ele almaktadır. Karahanlılar Devleti`nden, Büveyhîlerden ve şialaşmalarından, Abbasilerden, şialaştırma hareketlerine verdikleri destekten, şiî merkezleri açmalarından, Selçukluların Tuğrul bey önderliğinde birleşmelerinden bahsetmektedir. 

    Yine bu kitap, Tuğrul bey zamanında Selçuklu Devleti`nin Bizanslılar`a karşı tavrından, Tuğrul beyden sonra yönetimi ele alan Selçuklu sultanı Alparslan`ın hayatından, Allah (c.c) yolundaki cihadından, meşhur Malazgirt savaşından ve Alparslan`ın vefatı ve sonra hükümdarlığa oğlu Melikşah`ın geçmesinden bahsetmektedir. Hasan Sabbah`ın hayatını anlatmakta, Haşişi- Nizari-lsmaili hareketinden de bahsetmekte ve İran`daki İsmailiyye Devleti hakkında bilgi vermektedir. 

    Kitap Selçuklu veziri Nizamülmülk`ün Alparslan ve Melikşah dönemlerinde gerçekleştirdiği Sünniliği yayma projesini ortaya koymakta, bu büyük siyasetçinin hayatını ayrıntılı olarak ele alarak devlet işlerini nasıl düzene koyduğundan bahsetmektedir.

    - Prof. Ali Muhammed Sallabi

     

  • 2. Hamur

Selçuklular Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.