Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Seçme Öyküler 2 - Taşra Hikayeleri

Üretici Liste Fiyatı
400,00 TL
284,00 TL
%29 İndirim
Kazancınız
116,00TL
Parapuan: 284
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Seçme Öyküler 2 - Taşra Hikayeleri
Türü : Rus Edebiyatı
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 464
ISBN : 9786051722092
Basım Yılı : 2018
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:39 adet satılmıştır.

*Eh!* dedi. *Siz bana nasıl yaşadığımı soruyorsunuz! Biz burada nasıl yaşayabiliriz? Yaşamıyoruz ki, ihtiyarlıyoruz, şişmanlıyoruz, sönüp gidiyoruz. Birbirinden ayırt edilmeyen günler ve geceler, sönük, anlamsız, en küçük bir iz bırakmadan geçip gidiyor. Gündüz para kazanmak, akşamları kulüp, katlanamadığım kumarcılar, içkiciler, kısık sesliler topluluğu. Bunun neresi iyi?*

*İoniç*ten
Bize okuma yazma değil, tinsel yetenekleri açığa vurmak için özgürlük gerek. Okullar değil, üniversiteler gerek.

*Asma Katlı Ev*den
Benim bütün hastalığım, yirmi yılda bütün kasabada bir akıllı insan bulabilmem ve bu bulduğum kişinin de bir deli oluşudur.

*Altıncı Koğuş*tan
Matematik derslerinde bazen can sıkıntısından hava bile donup buz hâline gelirken bahçeden sınıfa bir kelebek uçarak girer; çocuklar başlarını kaldırır, uçan şeyi, kelebek değil de yeni, acayip bir yaratıkmış gibi, merakla seyretmeye başlar; işte tıpkı bunun gibi, bizim can sıkıcı küçük istasyona düşen bayağı bir şampanya da bizi eğlendiriyordu. Konuşmadan oturuyor, kâh saate, kâh şişelere bakıyorduk.

*Şampanya*dan
Taşra Hikâyeleri, Çehov’un sadece mekân değil, bir ruh, bir karakter olarak ele aldığı taşrayı, çeşitli şekillerde sergilediği hikâyelerden yapılmış bir seçki, bir okuma önerisidir.
Hasan Âli Ediz’in güzel Türkçesi ile…

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.