Savaş ve Barış 2 Cilt

İthaki Yayınları

Lev Tolstoy

700,00 TL
420,00 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
280,00 TL
Savaş ve Barış 2 Cilt Hakkında Bilgiler
Türü: Klasik Romanlar ve Kitapları
Sayfa Sayısı: 1856
ISBN: 9786052653531
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Savaş ve Barış 2 Cilt Kısa Özet

    “İşte tu¨m romancıların en bu¨yu¨ğu¨ – Savaş ve Barış’ın yazarına başka ne diyebiliriz ki?” —VIRGINIA WOOLF
    Du¨nya edebiyatının en önemli romanlarından, Tolstoy’un ölu¨msu¨z eseri Savaş ve Barış, insanın içsel çatışmalarını ve toplumsal değişimleri eşsiz detay ve incelikle anlatan bir başyapıttır.
    19. yu¨zyıl Rusya’sının karmaşık politik ve sosyal ortamını, Napoléon’un Fransa’sıyla yaşanan savaşın arka planında, geniş karakter yelpazesi u¨zerinden işler. Tolstoy’un ustaca kurguladığı du¨nya, okurları bir yandan tarihsel olayların içine çekerken bir yandan da insani deneyimin evrensel gerçekleriyle yu¨zleştirir.
    Bir kontun gayrimeşru oğlu olan ve mirası için savaşan Piyer Bezuhov, Napoléon’a karşı durmak için ailesini geride bırakan Prens Andrey Bolkonskiy ve bir soylunun genç ve gu¨zel kızı olan, her iki erkeğin de ilgisini çeken Nataşa Rostova. Napoléon’un ordusu Rusya’yı istila ederken, Tolstoy farklı geçmişlerden ve sınıflardan gelen karakterleri dönemlerine, tarihlerine ve ku¨ltu¨rlerine özgu¨ sorunlarla mu¨cadele etmekteyken ayrıntılı şekilde betimler. Ve roman ilerledikçe, bu karakterler kendi özgu¨nlu¨klerini aşarak du¨nya edebiyatının en dokunaklı ve insani figu¨rlerinden bazıları hâline gelirler.

  • 2. Hamur

Savaş ve Barış 2 Cilt Hakkında Yorumlar