133,00 TL
109,06 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
23,94 TL
Sapho Hakkında Bilgiler
Türü: Fransız Edebiyatı Kitapları
Sayfa Sayısı: 275
ISBN: 9789750524424
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 29 adet satılmıştır.
Alphonse Daudet
Alphonse Daudet
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sapho Kısa Özet

    Sâmih Tiryakioğlu çevirisi,
    Olin H. Moore’un önsözü,
    Michael Worton’ın sonsözü,
    Yazar ve dönem kronolojisi,
    Kitaba dair görsellerle.

    Alphonse Daudet’nin, 1884’te yayımlanan ve gençliğinde Marie Rieu’yle yaşadığı ilişkiden izler taşıyan romanı Sapho, çarpıcı bir aşk hikâyesi anlatıyor.

    Konsolosluk sınavlarına hazırlanmak üzere taşradan Paris’e gelen Jean Gaussin, ilgi duyduğu bohem hayata girebilmek için bir baloya gider. Baloda kendisinden hayli büyük olan Fanny Legrand’la tanışır ve aslında çok da beğenmediği bu kadının isteklerini geri çeviremez. İstediği zaman ayrılacağını düşünerek başladığı ilişki, Fanny’nin, hayran olduğu sanatçıların çoğunun eski sevgilisi, hatta eserlerinin ilham kaynağı olan Sapho’dan başkası olmadığını öğrenip defalarca ayrılma kararı vermesine rağmen yıllarca sürer. Ta ki genç bir kız olan Irène’e âşık olup, Sapho’yu terk edecek gücü kendinde bulana kadar... Daudet’nin kendine has üslûbu ve sürükleyici diliyle kaleme aldığı Sapho, kadın-erkek ilişkilerine dair realist bir bakış sunuyor.

    *Alphonse Daudet’nin romanları bildiğim en özgün ve en etkileyici dille ifade edilip kâğıda dökülmüş oldukları için canlıdırlar.*

    - Emile Zola

     

     

  • 2. Hamur

Sapho Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.