Sahih-i Müslim’den Dersler

Hüner Yayınevi

Kolektif

100,00 TL
77,00 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
23,00 TL
Sahih-i Müslim’den Dersler Hakkında Bilgiler
Türü: Meal Tefsir ve Hadis Kitapları
Sayfa Sayısı: 224
ISBN: 9789944735599
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2013
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Sahih-i Müslim’den Dersler Kısa Özet

    Sahîh-i Müslim, Kur`ân-ı Kerim`den sonra en güvenilir kitaplardan birisi olarak kabul edilmiş ve sahih hadislerden derleme yapılmış bir eserdir. Bu eseri meydana getiren ve Müslim adı ile tanınan, Ebû Hüseyn Müslim b. Haccâc el-Kuşeyrî en-Nisâbûrî 204 veya 206 hicri/819 veya 821 miladi yılda Nisabur`da  ünyaya gelmişve 261 hicri/875 miladi yılda memleketi Nisabur`da hayata gözlerini yummuştur.

    Hz. Peygamber (s.a.v.)`e ait sözler ve davranışlar olarak tarif edebileceğimiz hadisler, ilk dönemden itibaren nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşmıştır. İlk dönemin başlarında daha çok sözlü anlatım şeklinde aktarılan hadisler ilk yüz yıldan sonra kitaplara kaydedilerek aktarılmaya başlanmıştır. Bu dönemden sonra hadis derleme ve kayda geçirme faaliyetlerinin hızla yayıldığını ve bir sisteme oturtulduğunu görmekteyiz.

    Hz. Peygamber (s.a.v.)`e ait olması konusunda şüphe bulunmayan hadislere "Sahih Hadis" denilmiştir. İmam Müslim kitabı hakkında: "Ben, bana göre sahih olan her hadisi buraya almadım. Ben yalnız üzerinde ittifak edilenleri buraya aldım" demiştir. Onun bu ifadesinden, kitabına aldığı hadislerin, kendi kanaatine göre sahih hadisler değil, diğer ileri gelen otoritelerce de sahih kabul edilen hadisler olduğu hükmü çıkarılmıştır.

    Elinizdeki eserde Sahih-i Müslim’den seçme 746 hadis bulunmaktadır. Kitap gerekli görülen yerlerdeki açıklamalar ile zenginleştirilmitir.

  • 2. Hamur

Sahih-i Müslim’den Dersler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.