260,00 TL
161,20 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
98,80 TL
Şah İsmail Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 469
ISBN: 9786057631039
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 13 adet satılmıştır.
Mustafa Yuka
Mustafa Yuka
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Şah İsmail Kısa Özet

    Elinizdeki bu Kitap, Osmanlı tarihinin karanlık bir dönemini roman dilinde anlatmaya çalışmakta. Bu kitap bir tarih kitabı olmamasına rağmen, bütün konular tarihin gerçekleri arasından seçilmiş ve doğrulukta taviz verilmemeye çalışılmıştır. Sadece ayrıntılarda kurgu yapılmıştır.

    Osmanlı tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Şah Kulu Ayaklanması, saraydaki şehzadelerin taht kavgaları, şehzadelerin katledilmeleri ve Kızılbaş Türkmen katliamları bu kitabın ana temasını oluşturmaktadır.
    Tarihin bir dönemini sentezleyerek o dönemin temellerini oluşturan sebepleri ve sonuçlarını bu kitapta bulmak mümkündür.

    Bu kitapta, Şah Kulu Ayaklanması`na zemin hazırlayan, saraya hâkim olan devşirmeler ile kırsal kesimde yaşamını sürdürmeye çalışan Türkmen aşiretler arasındaki kavga esas alınmakta. Başka bir deyişle Kızılbaş Türkmen aşiretlerin aşırı vergilendirilmesi sonucunda, Şah Kulu adındaki bir dervişin öncülüğünde ayaklanmasını ve bu ayaklanma sonucu Türkmen katliamlarını konu edinmekte.

    Kızılbaş Türkmen ayaklanmalarına bağlı olarak Yavuz Selim ile Şah İsmail arasında geçen Çaldıran Savaşı süreci ve bu sürecin nedenleri de bu kitapta ayrıntıları ile anlatılmakta.

    Elinizdeki bu kitap üç bölümden oluşmaktadır.

    Birinci Bölümde, bir Türkmen ayaklanması olan Şah Kulu Ayaklanması`nın sebepleri ve sonuçları anlatılmaktadır.

    İkinci bölümde, Osmanlı Padişahı İkinci Beyazıt ve onun oğulları arasında meydana gelen taht kavgaları ve bu kavgalar sonucunda Şehzade Selim hariç bütün şehzadelerin katledilmesi anlatılmakta.

    Üçüncü bölümde ise aynı coğrafyada iki Türk devletinin oluşmasından rahatsızlık duyan Osmanlı Devleti`nin Safevi Devleti ile savaşa giriş süreci yer almaktadır.

    Her ikisi de Türk olan, Osmanlı ile Safevi Devletleri arasındaki Çaldıran Savaşı sonucunda Anadolu Türkmen katliamları yaşanmış, bu katliamların ayrıntılarına da bu kitapta değinilmiştir.

  • 2. Hamur

Şah İsmail Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.