650,00 TL
461,50 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
188,50 TL
Riyazü`s Salihin Hakkında Bilgiler
Türü: Kuran ve Kuran Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 880
ISBN: 9786055387679
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
İmam-ı Nevevi
İmam-ı Nevevi
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Riyazü`s Salihin Kısa Özet

    İmam Nevevi, Peygamber sallallahu aleyi ve sellem`in "Allah`ın senin vasıtanla bir kimseye hidayet vermesi senin için kızıl develere sahip olmaktan daha hayırlıdır. "(Buhari, Müslim) buyruğundan hareketle kişiyi ahirete yönelten batıni ve zahiri edebi kazandıran hayra teşvik edip kötülükten sakındıran sahih hadislerin bulunduğu bir kitap yazmaya karar verir.

    İnsanları hayırlara sevk edip her türlü çirkinlikten ve helak edici günahtan engelleyici bu eser (Riyazu`s Salihin); tüm ehl-i sünnet mezhepleri tarafından kabul gören asırlardır Müslümanlar tarafından okunan ve ders halkalarında şerh edilen bir başvuru kaynağıdır. Eserde; şeriatın bütün dallarından bilgiler yer almaktadır. Yani bu eser, şeriatın ana çizgilerini, temel esaslarını belirten özetleyen bir kaynaktır. Ayrıca zühd nefis terbiyesi güzel ahlak kalp temizliği ve tedavisi azaların kötülüklerden korunması ve hatalarının düzeltilmesi gibi meselelerle ilgili sahih hadislere yer verir.

    İşte bütün bu özelliklerinden dolayı yayınlamaya karar verdiğimiz bu eser; sade, akıcı ve güzel bir Türkçe ile tercüme edilerek kültür hayatımıza kazandırmış olup kütüphanelerinizin başköşesinde yer almaya layık bir eser olmuştur.

  • 1. Hamur

Riyazü`s Salihin Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.