Psikomitoloji - İnsanı Öykülerinde Aramak 2

Minotor Kitap

M. Bilgin Saydam

180,00 TL
108,00 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
72,00 TL
Psikomitoloji - İnsanı Öykülerinde Aramak 2 Hakkında Bilgiler
Türü: Düşünce Kitapları
Sayfa Sayısı: 200
ISBN: 9786256461130
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
M. Bilgin Saydam
M. Bilgin Saydam
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Psikomitoloji - İnsanı Öykülerinde Aramak 2 Kısa Özet

    “… öyküleri seviyor ama vazettikleri hakikate de kuşkuyla yaklaşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, insanın el yordamıyla yaşadığı bu dünyada, doğruluğundan emin olabileceği mutlak bir hakikat yok; ne biliyorsa kendine ve hayata dair, her şey hikâye!”

    Öyku¨lerinde / mitlerinde ararken insanı, farklı du¨nya göru¨şlerinin farklı çözu¨mlemeleri temellendirdiğini tespit edebiliriz. Bilmemiz gereken, hiçbir yorumun tek başına bu¨tu¨ncu¨l kavrama için yeterli olmayacağı. Bireysel ya da kolektif bir miti yorumlamanın, ancak bir başka mitin içinden mu¨mku¨n olacağını da unutmamalıyız. Hiç kimse gerçeğe sahip değil. 
    Bu farkındalık, temel etik sorunsalımıza yapıcı bir önermeye de açıyor bizi: Kendi du¨nya göru¨şu¨mu¨zu¨ “öteki” u¨zerine örtmekten imtina etmek, anlıyor / açıklıyor gibi yaparken yargılamaktan kaçınmayı insanbilimlerinin şiarı olarak benimsemek, her şeyin referansının insan zihni olduğunu varsaymak ve bu¨tu¨nu¨ kavramaya bir nebze olsun yaklaşabilmek için çoğulcu-eşitlikçi ve dahi kendinden kuşkulu / ötekiye meraklı bir tutumun esas olduğunun farkındalığı, birlikte-du¨nyadalığımızı zenginleştirmek için elimizdeki tek formu¨l.

  • 1. Hamur

Psikomitoloji - İnsanı Öykülerinde Aramak 2 Hakkında Yorumlar