79,00 TL
52,93 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
26,07 TL
Prens Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 120
ISBN: 9786057184184
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 9 adet satılmıştır.
Niccolo Machiavelli
Niccolo Machiavelli
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Prens Kısa Özet

    Machiavelli`nin Prens ini alan herkes elinde siyaset üzerine yazılmış en ünlü kitabi tutar. Yaygın kabule göre bu kitaba, sadece Platon`un Devler`i alternatif olabilir.

    Prens`in yazıldığı dönemde paramparça haldeki "Ban"nm yüzü, teknolojinin, iktidarın ve ordunun hem modern hem de derli toplu olduğu "Doğu"ya dönüktü.

    Doğu`daki güçlü imparatorluklar. Özellikle de Osmanlılar, batı için bir modeldi. 15. yüzyılda Machiavelli, kökü feodalizme dayanan şehir medeniyetlerinin ya da feodalizmin artık sonunun geldiğini fark ediyor. Böylece karşımıza Osmanlı Sultani Fatih Sultan Mehmet`in yöne tim tekniklerinden, savaş teknolojilerinden esinlenen Machiavel i`m Prem`i çıkıyor.

    Machiavelli`ye göre, Avrupa`nın geleceğini daha doğrusu ticaretin yaygınlaştığı bir dünyada tüccarın, üreticilerin güvenliğini sağlayabilecek, ticaretin kurallarını belirleyebilecek Osmanlı İmparatorluğu tarzındaki bir merkezi yönetim gerekiyordu.

    Machiavelli`nin Prens`i böyle bir merkezi yönetim öneriyor. Machiavelli`nin Prensi, müstakbel kurtarıcıya öğütleri içerir. Öğütleri ve geliştirdiği yöntemler, "Makyavelizm’in doğmasına neden olmuştur.

  • 2. Hamur

Prens Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.