Polis Okulları Kitapları

Sıralama seçin
Toplam 27 ürün görüntüleniyor.
Görünüm:


Toplam 27 ürün görüntüleniyor.

Polis Kitapları Nelerdir?

Adaylara özel olarak hazırlanan polis okulu kitapları, farklı soru tarzlarından oluşmaktadır. Çok sayıda soru tarzının yer aldığı ve pratik üzerine değerlendirmelerin bulunduğu kaynaklar polis adayları tarafından tercih edilmektedir. Uzmanlar tarafından derlenen polis kitapları, adayların farklı tip soru şekillerini görmesini sağlamaktadır. Polis okulu kitaplarının genelinde çözümlü sorular bulunmaktadır. Bazı kaynaklar içerisinde çözümlü sorular ile berber  konu anlatımı da yer almaktadır. Konu tekrarı yapmak isteyen adaylar, bu tarz kitapları tercih etmektedir. Geçmiş senelerde düzenlenen sınavlarda çıkan soruların yer aldığı kaynaklar, adaylar açısından oldukça değerli kitaplardır. Polis adaylarının sınavda çıkmış olan soru tiplerini görmeleri ve anlamaları açısından bu tür kaynakların seçimi oldukça önemlidir. Polis adaylarına özel olarak hazırlanan polis hazırlık kitapları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • 2021 Polisim Serisi POMEM Sınavını Hazırlık ve Mülakat Kitabı, Paragon Yayıncılık: Konu testleri, soru cevap yöntemi şeklinde hazırlanan kaynağın içerisinde; POMEM hakkında tüm bilgiler, emniyet teşkilatı hakkında genel bilgiler, 4652 sayılı polis yükseköğretim kanunu, genel hukuk kavramları, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, kuruluşlar, Türkiye’de ve dünyada ilkler, edebiyat, bilim teknoloji yapıtlar, ödüller, güncel bilgiler, konuyu kavrama ve mülakat teknikleri ile beden dili kullanımı gibi çıkmış ve çıkabilecek mülakat sorular yer almaktadır.
  • Nobel Akademik Yayıncılık Polis Meslek Yüksekokulu PMYO Sınavlarına Hazırlık: Konu anlatımı ve konu testlerinden oluşan kaynak toplamda 3 deneme sınavı sunmaktadır. Kitap ciltsiz bir şekilde satışa sunulmuştur ve 814 sayfadan oluşmaktadır.
  • Paragon Yayıncılık 2020 PMYO Polis Meslek Yüksekokulları Sınavına Hazırlık Konu Kitabı Konu Testleri ve 10 Deneme Sınavı: 10 adet deneme sınavı ile beraber konu testleri, soru cevap yöntemi şeklinde hazırlanan kaynağın içerisinde; PMYO hakkında tüm bilgiler, emniyet teşkilatı hakkında genel bilgiler, 4652 sayılı polis yükseköğretim kanunu, genel hukuk kavramları, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, kuruluşlar, Türkiye’de ve dünyada ilkler, edebiyat, bilim teknoloji yapıtlar, ödüller, güncel bilgiler, konuyu kavrama ve mülakat teknikleri, beden dili kullanımı, çıkmış ve çıkabilecek mülakat sorular yer almaktadır.
  • Yargı Yayınları Polis Meslek Yüksek Okulları Mülakat Sınavına Hazırlık Kitabı: Mesleki bilgi, genel hukuk bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, kültürel bilgiler, güncel bilgiler, mülakat teknikleri, beden dili ve kullanımı, çıkmış ve çıkması muhtemel mülakat sorularından oluşmaktadır.
  • Paragon Yayıncılık 2020 POMEM Polis Meslek Eğitim Merkezleri Sınavına Hazırlık Konu Kitabı Konu Testleri ve 10 Deneme Sınavı: 10 adet deneme sınavının yer aldığı kitap konu testleri, soru cevap yöntemi şeklinde hazırlanmıştır. Kaynağın içerisinde POMEM hakkında geniş bilgiler, emniyet teşkilatı hakkında öğrenilmesi gereken genel bilgiler, 4652 sayılı polis yükseköğretim kanunu, çeşitli hukuk kavramları, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, tüm dünyadaki ilkler, edebiyat, bilim teknoloji yapıtları, çeşitli ödüller, güncel bilgiler, konuyu kavrama ve mülakat teknikleri, beden dili kullanımı ile çıkmış ve çıkabilecek mülakat sorular yer almaktadır.
  • Tek Ağaç Yayınevi Kültür 2010 Polis Meslek Okullarına Hazırlık: ÖSYM sınav sistemine göre derlenen kaynak, tamamı konu anlatımlı, çözümlü konu testleri ve deneme sınavları ile beraber bütün konuları bir arada sunmaktadır.
  • Kariyer Meslek Yayıncılık POMEM Mülakatlarına Hazırlık Çıkmış Sorular ve Altın Değerinde Tüyolar: Mülakat kurs notları, profesyonel mülakat teknikleri, mevzuat bilgi soruları, genel kültür, atasözleri ile deyimler ve çıkmış mülakat soruları ile cevapları yer almaktadır.
  • Paragon Yayıncılık 2021 Polisim Serisi PAEM Sınavına Hazırlık ve Mülakat Kitabı: Kitapta 10 adet deneme sınavı yer almaktadır. Konu testleri, soru cevap yöntemi şeklinde hazırlanan kaynağın içerisinde PAEM hakkında tüm bilgiler, emniyet teşkilatı hakkında genel bilgiler, 4652 sayılı polis yükseköğretim kanunu, genel hukuk kavramları, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi gibi konular ile çıkmış ve çıkabilecek mülakat sorular yer almaktadır.
  • Paragon Yayıncılık 2020 PMYO Polis Meslek Yüksek Okulu Çıkmış Sorularla Mülakat Kitabı: Kitap, soru cevap yöntemi ile çıkmış sorular, mesleki bilgi, güncel anayasa, genel kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, konuyu kavrama ve ifade yeteneği ile beden dili kullanımı konularını kapsamaktadır.
  • Tercih Akademi Tüm Polis Sınavlarına Yönelik Mülakat Kitabı: Özel harekat sınavları, POMEM sınavları, Polis Meslek Yüksekokulu sınavları, Yurt dışı misyon koruma sınavları, komiser yardımcılığı sınavları, polis misyonları sınavları, polis rütbe terfi sınavları, polis okulları sınavları, başpolis memurluğu sınavları, çevik kuvvet polisi sınavları, polis akademisi sınavları, branş sınavları ve sivil memur görevde yükselme sınavlarına özel olarak çıkmış mülakat soru ve cevaplarını içermektedir. 

Polis adaylarına özel olarak hazırlanan bu kitaplarda sınavlarda çıkmış sorular ve genel bilgiler yer almaktadır. Bundan dolayı da adayların en çok tercih ettiği kaynaklardandır.

En İyi Polis Kitapları Nelerdir?

Polis alımı kitabı, hazırlık aşamasında olan adaylar için hazırlanmaktadır. En iyi Polis sınav kitapları şu şekilde listelenmektedir:

Polis kitapları sayesinde soru çözme pratikleri gelişmektedir. Hem anlama hem de konu tekrarlarının bulunduğu polis kitapları, aynı konuya ait olan soruların değişik çözümlerine yer vermektedir. Soru çözüm esnasında değişik konulara ait soru tarzlarını benimsemek sınav sırasında çıkması muhtemel olan soruların çözümünü kolay hale getirmektedir. Konu anlatımlı olan polis test kitabı ve diğer test kitaplarında cevap anahtarları bulunmaktadır. Kitapçıklarda yer alan bu cevap anahtarları sayesinde adaylar ve polisler yanlışlarını görerek eksik oldukları konu üzerinde yoğunlaşabilmektedir. Polis akademisi kitapları, polis olma hayali olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Polis olmak isteyen kişiler, bu tür kaynaklara başvurarak kendilerini sınavlara hazırlamaktadır. Polis kitapları birden fazla çeşide sahip olmaktadır. Polis kitabı alacak olan kişilerin öncelikle ihtiyaçlarının ne olduğunu belirlemesi gerekmektedir. Polisliğe dair birden fazla sınav bulunmaktadır. Bunlar polis olmak isteyen adayların sınavları ve polislerin girmiş oldukları sınav olarak ikiye ayrılmaktadır. Polis olmak isteyen adaylara polis meslek kitapları öneri olarak sunulmaktadır. Polislerin girecekleri sınavlara hazırlanmaları için ise polis gelişim kitapları ve polis eğitim kitapları önerilmektedir. 

Polis Olma Şartlar Nedir?

Polis, insanların mal ve can güvenliğini sağlamak için görevlendirilmiş olan bir devlet memurudur. Birçok farklı suça yönelik olarak müdahale yetkisi olan polisler, birçok farklı aşamadan geçerek bu seviyeye yükselmektedir. Bu memuriyet süreci, üç ayrı sınav şekilde karşımıza çıkmadır. Polis olmak için yazılı, sözlü ve fiziksel üç sınava girilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte oldukça önemli olan birçok husus bulunmamaktadır. Polis memuru için herkesin girdiği üniversite sınavına giriş, zorunlu tutulmaktadır. Polis yetiştiren okulların kendi koşulları doğrultusunda belirlenen bir puan düzeyi oluşturulmakta ve adaylardan bu puanların alınması beklenmektedir. Aksi takdirde başvurular geri çevrilmektedir. Polis olmak için aranan belirli şartlar vardır. Bu şartlar aşağıda listelenmiştir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Lise, önlisans ve lisans mezuniyeti bulunmak
  • KPSS baraj puanını geçmiş olmak
  • Girilmek istenen okula dair denklik belgesi
  • 18 yaşına girmiş olmak
  • 30 yaşını geçmemiş olmak
  • Hiçbir cezai durumu bulunmamak
  • Silah taşımak için bir engeli bulunmamak

 Tüm bu şartların yanı sıra bir de fiziksel şartlar bulunmaktadır. Fiziksel şartlar aşağıda listelenmiştir.

  • Erkekler için 1.67 cm’den uzun olmak
  • Kadınlar için 1.62 cm’den uzun olmak

PMYO Başvuruları Nasıl Yapılır?

Polis meslek yüksekokullarında okumak isteyen bireyler için yılın belirli dönem ve tarihlerde ilan açılmaktadır. Bu ilanların takip edilmesi ve ilgili birimlere başvuru yapılması gerekmektedir. Polis meslek yüksekokullarının başvurularında gerekli olan belirli şartlar bulunur ve başvuracak olan bireyin bu şartları taşıması gerekmektedir. Başvuru yapacak olan adaylar tüm şartları karşılıyorsa yayımlanan ilana e devlet üzerinden ya da ilgili birimlerin web sitesinden başvuru yapmalıdır. E devlet şifresi ile giriş işlemi kabul edilirken başvuru sayfasında çıkan formda istenen tüm bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Bu sayede başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır. İnternet üzerinden başvuru yapan veya diğer başvuru yöntemlerini kullanan tüm adaylar için belirli bir başvuru ücreti bulunmaktadır. Bu ücretin ödenmesi ve gereken tüm işlemlerin yerine getirilmesi ile kolay bir şekilde polis meslek yüksek okullarına başvuru gönderilebilmektedir.

Polislik Sınavları Ne Zaman?

Polislik sınavları yılın belirli dönemlerde olmaktadır. Bu tarihlere internet üzerinden ulaşmak mümkündür. Bu dönemlerde genellikle farklı alımlar da olmaktadır. Polislik sınavları alacağı adayları birbirinden farklı şartlar ile incelemektedir. Aranan şartların eksiksiz bir şekilde karşılanması gereken polislik mesleği, fiziksel ve zihinsel olarak hiçbir hasarın olmamasını gerektirmektedir. Polis alımlarında oldukça detaylı bir inceleme yapılmaktadır. Polis olabilmek için büyük uğraş verilmelidir.

Polis Özel Harekat Nasıl Olunur?

Polis özel harekat olabilmek için birbirinden farklı yetenek ve özelliklere sahip olunması gerekmektedir. Bunun için belirli bir konuma ulamış olan bireyler öncelikle polis eğitimi verilen merkezlerde buna dair yoğun bir eğitim görmektedir. Polislik eğitimi gören ve aynı zamanda özel harekatta olmak isteyen bireylerin PÖH olmak için ilgili yerlere başvuru yapmaları gerekmektedir. Özel harekat polisi olmak için yoğun bir çaba gösterilmesi gerekmektedir. Adaylar fiziki sınava ve mülakata özenle hazırlanmalıdır. Polis özel harekatçı olabilmek için hem fiziken hem de zihinsel olarak oldukça sağlıklı olunmalı ve gerekli olan tüm sınavlar başarı ile tamamlanmalıdır. Sınav ve ardından yapılan mülakatları başarılı bir şekilde bitiren adaylar polis özel harekata alınmaktadır.

Polislik Sınavları Mülakatları Nasıl Yapılır?

Polislik mülakatları üç farklı şekilde yapılmaktadır. Bu üç mülakat şunlardır: sözlü mülakat, parkur mülakatı ve sağlık mülakatı. Bu mülakatlarda öncelik olarak sözlü mülakat uygulanmakta, belirli sorular ile polis olmak isteyen bireyin bilgisi ölçülmektedir. İkinci olarak parkur mülakatı yapılır ve parkur mülakatı ile birlikte adayın beklenen spor ve beden şartlarını karşılayıp karşılamadığı test edilmektedir. Son olarak da sağlık mülakatı yapılmaktadır. Bu mülakatta ise polis olmak isteyen bireyin aranan sağlık koşullarını karşılayıp karşılamadığına bakılmaktadır.

Kadınlar için Polis Olma Şartları Nelerdir?

Genel anlamda polis olma şartları kadın ve erkek adaylar için aynı doğrultudadır. Polis olacak kadın adaylar, birçok eğitim ve mülakat sonucunda belirlenmektedir. Kadınlar için polis olma şartları aşağıda listelenmiştir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşına girmiş olmak
  • KPSS baraj puanını geçmiş olmak
  • Girilmek istenen okula dair denklik belgesi
  • Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak
  • 26 yaşını geçmemiş olmak
  • Hiçbir cezai durumu bulunmamak
  • Silah taşımak için bir engeli bulunmamak
  • Boy olarak 1.62 cm’den uzun olmak
Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.