154,00 TL
126,28 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
27,72 TL
Özgürlük Yolu Hakkında Bilgiler
Türü: Eleştiri İnceleme ve Kuram Kitapları
Sayfa Sayısı: 356
ISBN: 9786253971502
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
Michael Collins
Michael Collins
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Özgürlük Yolu Kısa Özet

    “Michael Collins`in Özgürlük Yolu`nun Dr. Y. Turan Çetiner tarafından kapsamlı bir sunum makalesiyle birlikte Türkçe`ye çevrilmesi, onun daha önce Roger Casement ile ilgili yaptığı çalışma gibi memnuniyet verici ve zamanlıdır. Özgürlük Yolu, Michael Collins`in gelecekteki İrlanda`ya dair vizyonu ile birlikte ülkenin çalkantılı geçmişine dair analizlerini içeren makalelerini ve konuşmalarını bir araya getirmektedir. Bunlardan bazıları, Britanya ile imzaladığı Anlaşma`dan sonra ortaya çıkan ve 22 Ağustos 1922`de Béal na Bláth`da trajik ölümüyle sonuçlanan İrlanda İç Savaşı sırasında yazılmıştı. Derleme ilk defa ölümünün ardından ve aynı yıl yayımlanmıştır.
    Michael Collins hiç şüphesiz İrlanda tarihinin en önemli ve dikkate değer kişilerinden biridir. O aynı zamanda hem tarihin akışına yön veren ve o yolda ortaya çıkan olaylar sonucunda yaşamını yitirmiş büyük ve trajik bir şahsiyettir.
    İrlanda, Collins`in İrlanda bağımsızlığına ulaşmak için sıçrama taşlarını kullanmada Türkiye`nin Britanya İmparatorluğu`nu Çanakkale`de ve Lozan`da uğrattığı yenilgiden yararlanmıştır. Collins, 1918 yılı Aralık ayında İrlanda Meclisi (Dail Éireann) olarak bir araya gelen ve İrlanda Cumhuriyeti`ni ilan eden seçilmiş 73 Sinn Féin mensubu arasına girdi. Dail Éireann, İrlanda`nın bir cumhuriyet olarak bağımsızlığını ilan etti ve İrlanda`da Britanya otoritesini tanımayacağını bildirdi.
    Hiçbir kuşku yoktur ki Michael Collins, İrlanda tarihinin ve bağımsız İrlanda`nın alacağı yönün çerçevesini çizmiştir. Collins ile ilgili ne düşünülürse düşünülsün, tarihî önemi inkâr edilemezdir.”
    Dr. Pat Walsh

  • 2. Hamur

Özgürlük Yolu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.