Özel Eğitimde Sanatsal Etkinlikler

Eğiten Kitap

Anıl Ertok Atmaca

45,00 TL
35,10 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
9,90 TL
Özel Eğitimde Sanatsal Etkinlikler Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Sözlükler ve Konuşma Klavuzları
Sayfa Sayısı: 361852
ISBN: 9786054757343
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Anıl Ertok Atmaca
Anıl Ertok Atmaca
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Özel Eğitimde Sanatsal Etkinlikler Kısa Özet

    Sanat ve Spor...

    İnsanları buluşturan ortak dil...

    Uzun yıllar özel eğitimin içinde olan bir eğitimi olarak, özel eğitim gerektiren bireyler için sadece akademik çalışmaların yeterli olmadığını, programlarında müzik,görsel sanatlar,spor,dans ve uğraşı becerilerinin onları gerçek yaşama bağlayan, sosyal gelişimlerini güçlendiren ve onların gelişimine daha hızlı katkı sağlayan böylece hem kendilerini hem aile bireylerini mutlu kılan destek çalışmaların, programlarında daha fazla yer alması gerektiğini gözlemleyerek öğrencilerimizi teorik ve uygulamada bu yönde yetiştirmeye özen gösterdik.

    İnsanların ortak dili olan Sanat ve Spor alanında engellilerimizin çalışmalarını gündeme getirmek amacıyla Mayıs-2007'de ülkemizde ilk kez Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Özel Eğitim Anabilim Dalı tarafından "Engellilerde Sanat ve Spor Sempozyumu -1" gerçekleştirildikten sonra bu alandaki etkinliklerin yaygınlaşmasına öncelik olması açısından "Engellilerde Sanat ve Spor" isimli kitabı, devamında 2011 yılında da "Özel Gereksinimi olan Bireyler ve Özel Eğitim" kitabını bu kapsamda yayınlamıştık. Devamında bu konuda özel bir yayına ve bilimsel toplantıya rastlamayı umutla bekliyordum ki, sevgili öğrencim ve şimdiki değerli meslektaşım Yrd. Doç. Dr. Emine Eratay'ın editörlüğünde hazırlanan "Özel Eğitimde Sanatsal Etkinlikler" kitabı alan için adeta ilaç gibi geldi. Kitaba katkısı olan akademisyen arkadaşlarım' kutlar, ihtiyaç olan bu alandaki duyarlılıkları için özellikle en içten teşekkürlerimi iletir, kitabın özel eğitim gerektiren bireylere, ailelerine ve eğitimcilerimize çok yararlı olacağı inancımla başarılarınızın devamını dilerim.

    Prof. Dr. Necate Baykoç Dönmez 

    Özel Gereksinimli Çocuklarda Müzik, Spor, Resim, Devinim ve Dans ve Drama etkinliklerini içeren bu kitap, sanatın herkes için gerekliliğinin altını çizerken hem öğretmenler hem de ebeveynler için bir kaynak olacaktır. Hayatı paylaştığımız, farklı fiziksel, duygusal ve zihinsel yapıdaki insanlara, sanatın iyilik haline katkı sunan estetik yönünü vurgulayan "Özel Eğitimde Sanatsal Etkinlikler" adli kitabın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.

    Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan Sanat Eğitimcisi, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi


    Değerli meslektaşım Emine Eratay'ın editörlüğünde hazırlanan "Özel Eğitimde Sanatsal Etkinlikler" başlıklı kitap, özel eğitim ve sanat eğitimi gibi disiplinler arası alan olma özelliklerine sahip, ayrı ve bir o kadar da geniş bir kapsamı ile önemli bir gereksinimi karşılayacaktır. Özellikle kitapta yer alan bölümü, hem drama alanında hem de özel eğitim alanındaki boşluğa önemli katkılar getirecek bir yapıya sahip. Dramanın amaç, kapsam, ilkeleri ile özel eğitime gereksinim duyan bireylerin özellikleri arasında bağ kuran, drama yapılandırılmasında dikkat edilecek konulara değinen bölüm öğretmen adayları için önemli ipuçları sunmaktadır.

    Doç. Dr. Ömer Adıgüzel

    Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Koordinatörü ve Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkan Yardımcısı

Özel Eğitimde Sanatsal Etkinlikler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.