176,00 TL
109,12 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
66,88 TL
Öyküler Hakkında Bilgiler
Türü: Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 264
ISBN: 9789752474857
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 202 adet satılmıştır.
Edgar Allan Poe
Edgar Allan Poe
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Öyküler Kısa Özet

    Edgar Allan Poe (19 Ocak 1809 - 7 Ekim 1849) ABD`li şair, kısa öykü yazarı, editör ve edebiyat eleştirmeni.

    Amerikan Gotik edebiyatın öncülerinden biridir. ABD`nin ilk kısa hikâye yazarlarından olan Poe modern anlamda korku, gerilim ve polisiye türlerinin de öncüsüdür. Her ikisi de profesyonel oyuncu olan üç çocuklu David ve Elizabeth (Arnold) Poe`nun ikinci çocuğu olarak Boston`da dünyaya geldi. Doğduktan bir yıl sonra babası evi terk etti. Ertesi yıl annesi veremden öldü ve Richmond, Virjinya´dan (ozan) İskoç tütün tüccarı John Allan kendisini yanına aldı. Ortanca adı Allan buradan gelir.

    1815`te Allan`ın ailesiyle İngiltere`ye gitti ve Londra va Richmond`daki özel okullarda okudu. 1820`de Virjinya`ya geri döndü. Virjinya Üniversitesi`ne kaydoldu ama burada sadece bir yıl kaldı. Bu dönemde kumar borçları yüzünden manevi babasıyla arası açıldı.

    Önceleri başarısız fanzin denemeleriyle başladığı edebiyat yaşamı, 1832`de Saturday Courrier´da basılan beş öyküyle ve 1833´te Baltimore Saturday Visiter tarafından düzenlenen yarışmada "MS. Found in a Bottle" (Şişede Bulunan Elyazması) adlı öyküsüyle birinciliği kazanmasıyla devam etti.

    1843`te, Godey`s Lady`s Book´ta yayımlanan "The Visionary" adlı öyküsüyle, adı ülke genelinde duyulmaya başlandı.

    Düzyazılarından başka kurgu ve yazım teknikleriyle dikkat çeken "The Raven" (Kuzgun) başta olmak üzere, "Annabel Lee" ve "To Helen" (Helen`e) adlı şiirleriyle de tanınan Poe, 7 Ekim 1849`da öldü.

    Charles Baudelaire`in "Çağımızın en güçlü yazarı..." dediği Poe, yazdığı özgün metinlerle birçok yazarı derinden etkiledi.

  • 2. Hamur

Öyküler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.