160,00 TL
123,20 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
36,80 TL
Ölümsüz Müdafaa Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 120
ISBN: 9786055146665
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 12 adet satılmıştır.
Ebu’l Kelam Azad
Ebu’l Kelam Azad
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ölümsüz Müdafaa Kısa Özet

    Bu eser, Hindistan`ın ulusal kahramanı Mahatma Gandhi`den önce İngiliz işgaline karşı direniş başlatan ve daha sonrada yolu Gandhi ile kesişen Ebu`l Kelam Azad`ın tutsak alındığı İngiliz sömürge mahkemesinde yaptığı ve bugün dahi güncelliğini koruyan destansı savunmasını içermektedir.

    Müslümanların öncelikle Hindistan`da yöneten pozisyonunu kaybedip yönetilen pozisyonuna düşmeleri, Hindistan`ın İngiltere tarafından sömürgeleştirilmiş olması, Hindu-Müslümanlar gözünde oldukça önemli bir yere sahip olan Osmanlı Hilafetinin çöküş sürecine girmesi, dünya genelinde Müslümanların artık siyasi arenada kendilerini temsil edebilme imkânından yoksun hale gelmeleri, Hindistan`da tüm bu durumun sorumlusu olarak görülen İngilizlere karşı güçlü bir mücadele sürecini başlatmıştır.

    Ölümsüz Müdafaa, böylesi bir ortamda yetişmiş ve hayatını Hindistan`ın İngiliz sömürgesinden kurtarılmasına adamış bulunan Ebu`l Kelam Azad`ın İngiliz mahkemeleri karşısında yaptığı savunmanın metnidir. Azad bu savunmasında özellikle, İslam`ın esaslarını ve iyiliği emredip kötülükten sakındırma ilkesini, İngiliz yönetiminin Hindistan`da yapmış olduğu zulümleri ve Müslümanların hak uğrunda ortaya koydukları mücadeleleri işlemektedir. Eser, aradan geçen yıllara rağmen canlılığını ve güncelliğini korumaktadır. 

  • 2. Hamur

Ölümsüz Müdafaa Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.