15,28 TL
11,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
4,28 TL
Ölü Kelebeklerin Dansı Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Edebiyatı Romanları
Sayfa Sayısı: 154
ISBN: 9786055340568
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 22 adet satılmıştır.
Hüsnü Arkan
Hüsnü Arkan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ölü Kelebeklerin Dansı Kısa Özet

    *Ölümümün on altıncı gününde anılarımı yazmaya karar ver­dim ben.

    Öldükten sonra karşılaştığım insanlar, anılar evinde gezin­menin bir ölüye hiçbir yarar sağlamayacağını söyledilerse de onlara inanmadım.

    Öldüm ve Tanrı burada da yok! Ne ya­pabilirim?

    Galiba artık yaşamıyorum. Şairin kelebeği gibi, düşümde kendimi bir ölü olarak mı görüyorum, yoksa uyandım da ölme­den önce yaşadıklarımın bir düş olduğunu mu fark ettim, bile­miyorum.

    Ölüler yaşamaz! Hayatım boyunca kesinliğine güvendiğim biricik gerçek bilgiydi bu. Şimdi onu da yitirdim. Bana öldü­ğüm söyleniyor ama konuşabiliyorum. Artık hayatta olmadığım söyleniyor ama düşünebiliyorum, yazabiliyorum, sokaklara çı­kıp gezebiliyorum, dişlerimi fırçalayabiliyorum, ayakkabılarımı bağlayabiliyorum.

    Bir de özel ölüm şoku var. Gerçekten özel! Ölüm anınızı unu­tuyorsunuz; nasıl öldüğünüz, ölürken neler hissettiğiniz aklınız­dan siliniyor. Normal bir ölü için pek bir anlam taşımıyor bu şok, ama benim gibi bir ölüyseniz, bir cinayete kurban gitmişseniz, o zaman düşünceleriniz altüst oluyor işte. Katilinizin yüzünü anımsamak için başınızı duvarlara vuruyorsunuz, merak denen şey uykularınızı çalıyor, herkesten kuşkulanıyorsunuz.*

    Ölü Kelebeklerin Dansı, ölümünün on altıncı gününde anılarını yazmaya karar veren bir anti kahramının serüvenini anlatırken okuru bir düş dünyasının derin sularında gezdiriyor, ölümü ve yaşamı sorgulatıyor.

  • 2. Hamur

Ölü Kelebeklerin Dansı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.